Κοινωνία Δευτέρα 30/08/2021, 09:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Ν. Παπαθανάσης: Στο τραπέζι η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους τομείς είναι στο τραπέζι, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, σημειώνοντας ωστόσο ότι μέχρι στιγμής δεν έχει αποφασιστεί κάτι. «Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα» ανέφερε συγκεκριμένα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Η πολιτεία πάνω απ’ όλα προστατεύει τη δημόσια υγεία και η κυβέρνηση παίρνει μέτρα ως προς αυτό. Περίπου ένα 10% παραμένει ανεμβολίαστο. Θέλουμε όλοι οι συμπολίτες μας να εμβολιαστούν» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τους υγειονομικούς και αν το μέτρο της αναστολής είναι σκληρό, απάντησε ότι πιο σκληρό είναι να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές. «Σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στις στρατηγικές επενδύσεις. Όπως είπε, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για ξένους και εγχώριους επενδυτές, ενώ μέσω των επενδύσεων δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμειβόμενες.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News