Κοινωνία Δευτέρα 30/08/2021, 09:15
ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ

Μ. Παγώνη: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών

Μ. Παγώνη: Γιατί πρέπει να εμβολιαστούν τα παιδιά άνω των 12 ετών

Στους κινδύνους της μετάλλαξης Δέλτα και στην ανάγκη εμβολιασμών των παιδιών άνω των 12 ετών αναφέρθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. «Θερίζει η μετάλλαξη Δέλτα, δεν αφήνει κανέναν όρθιο, ακόμα και νέους» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμο ΣΚΑΪ προσθέτοντας πως ακόμη και τα παιδιά βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της μετάλλαξης, επικαλούμενη μελέτες που έγιναν στις ΗΠΑ. 

Όπως ανέφερε, ο εμβολιασμός των παιδιών γίνεται πρωτίστως για την δική τους προστασία και για εκείνη των οικογενειών τους. «Τα παιδιά άνω των 12 πρέπει να εμβολιαστούν, όχι μόνο για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, αλλά γιατί η μετάλλαξη Δ είναι πολύ επιθετική και θα έχουμε σοβαρά προβλήματα. Κάνω έκκληση να μην κλείσουν τα σχολεία» πρόσθεσε.

Επισήμανε ακόμη πως πρέπει «να γίνει καθολικός ο εμβολιασμός σε άτομα άνω των 50», διότι όπως είπε άτομα μεγάλης ηλικίας κινδυνεύουν να έχουν προβλήματα εφ’ όρου ζωής λόγω της νόσου.

Σε ό,τι αφορά τους υγειονομιούς και την προθεσμία για υποχρεωτικό εμβολιασμό τους που εκπνέει την 1η Σεπτεμβρίου ανέφερε πως υπάρχει ακόμα λίγος χρόνος. «Περιμένουμε και κάνουμε υπομονή με τους υγειονομικούς, δεν θα αφήσουμε έτσι τους ασθενείς» είπε, συμπληρώνοντας πως τουλάχιστον όσον αφορά τους γιατρούς, το 94% αυτών έχει εμβολιαστεί.

Δήλωσε επίσης πως η τρίτη δόση πρέπει να αρχίσει να χορηγείται ακόμα και μέσα στον Οκτώβριο-Νοέμβριο, για αυτούς που εμβολιάστηκαν τον Γενάρη. «Όσοι εμβολιάστηκαν για παράδειγμα το καλοκαίρι δεν χρειάζεται να λάβουν την αναμνηστική δόση αν δεν περάσουν 7-9 μήνες», πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News