Κοινωνία Κυριακή 29/08/2021, 11:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εμβολιασμένο το 85% των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Εμβολιασμένο το 85% των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια

Οι εκπαιδευτικοί είναι υπέρ του εμβολιασμού, γεγονός που αποδεικνύεται και από το υψηλό ποσοστό εμβολιασμών του κλάδου, σημείωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Θεόδωρος Τσούχλος

«Είμαστε υπέρ του μαζικού, καθολικού εμβολιασμού χωρίς αστερίσκους. Εκεί που υπάρχει η διαφωνία της ΟΛΜΕ είναι η έννοια της υποχρεωτικότητας, της επιβολής, της ποινής, της διαθεσιμότητας και γενικότερα του εκφοβισμού» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Όπως είπε, η ΟΛΜΕ έχει πράξει το καθήκον της από τον Γενάρη που ζητούσε την προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών. «Φτάσαμε σε ένα ποσοστό στη Δευτεροβάθμια που υπερβαίνει το 80%.Έχουμε υπερβεί το 85% γιατί υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν νοσήσει» πρόσθεσε.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διαφοροποίηση που γίνεται μεταξύ μαθητών – καθηγητών σε ό,τι αφορά τη διενέργεια των rapid test.

«Η θέση της ΟΛΜΕ είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας να περνάει αυτά τα self test. Ο στόχος δεν είναι μόνο το 10%, να ελέγχεται το 100%» επισήμανε.

Μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή σημείωσε πως η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στους εμβολιασμούς είναι μεγάλη. Όπως είπε, ένα ποσοστό της τάξης περίπου του 20% δεν έχει εμβολιαστεί και γι’ αυτό χρειάζεται να παρθούν μέτρα, όπως ο εργαστηριακός έλεγχος των εκπαιδευτικών με δική τους ευθύνη και δαπάνη. Η ίδια ανέφερε πως προς το παρόν δεν εξετάζεται υποχρεωτικός εμβολιασμός τωβν εκπαιδευτικών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News