Κοινωνία Πέμπτη 26/08/2021, 15:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες στην εποχή της Δέλτα – Η θέση της Ελλάδας

Εννέα χώρες της Ευρώπης στο top-10

Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες στην εποχή της Δέλτα – Η θέση της Ελλάδας

Τις καλύτερες και τις χειρότερες χώρες του κόσμου, όπου κάποιος μπορεί να ζει εν μέσω της διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα, παρουσιάζει το πρακτορείο Bloomberg.

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, οι αλλαγές στην σχετική λίστα είναι οβιδιακές, καθώς η εδώ και αρκετούς μήνες Νο.1 Νέα Ζηλανδία χάνει 26 ολόκληρες θέσεις, εξαιτίας της επιβολής του αυστηρού lockdown. 

Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, αντίθετα, οι καλύτερες επιδόσεις ανήκουν στις χώρες της Ευρώπης, οι οποίες παραμένουν «ανοιχτές» και διευρύνουν την εμβολιαστική βάση. Δεν είναι τυχαίο ότι στο top-10, οι εννέα θέσεις ανήκουν σε κράτη της Γηραιάς Ηπείρου.

Η Νορβηγία φιγουράρει στην κορυφή, πετυχαίνοντας σκορ 80,1 μονάδων στον δείκτη ανθεκτικότητας του Bloomberg, κάτι το οποίο οφείλεται στο υψηλό εμβολιαστικό ποσοστό, τον χαμηλό αριθμό θανάτων – κρουσμάτων και τη διατήρηση των ανοιχτών συνόρων (για εμβολιασμένους)

Στη δεύτερη θέση έπεται η Ολλανδία, η οποία σκαρφαλώνει 12 θέσεις σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες και πετυχαίνει σκορ 75,8 μονάδων. Ακολουθούν η Φινλανδία, η Ιρλανδία και η Αυστρία.

Την πρώτη 10άδα συμπληρώνουν οι Βέλγιο, Γερμανία, Σιγκαπούρη, Ελβετία και Ισπανία, ενώ την πρώτη 20αδα απαρτιζουν οι Δανία, Γαλλία, Τουρκία, Τσεχία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ιταλία, Ρουμανία, Χονγκ Κονγκ, Σαουδική Αραβία και Σουηδία.

Όσον αφορά την Ελλάδα, βρίσκεται στην 21η θέση με σκορ 70,6 μονάδων, παραμένοντας αμετάβλητη σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. 

Οι καλύτερες και οι χειρότερες χώρες στην εποχή της Δέλτα – Η θέση της Ελλάδας-1

Πάντως, η χώρα μας «φιγουράρει» πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο (22η θέση), τον Καναδά (23η θέση), την Κίνα (24η θέση), τις ΗΠΑ (25η θέση), την Πορτογαλία (28η θέση) και τη Νέα Ζηλανδία (29η θέση). 

Απο την άλλη πλευρά, τις χειρότερες θέσεις στη λίστα του Bloomberg καταλαμβάνουν η Μαλαισία (53η θέση), οι Φιλιππίνες (52η θέση), η Ινδονησία (51η θέση), το Βιετνάμ (50η θέση), η Ταϊλάνδη (49η θέση), το Ιράν (48η θέση) και η Αργεντινή (47η θέση).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News