Κοινωνία Πέμπτη 26/08/2021, 11:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο

Σε μια κρητική πλατεία, ένας πρίγκιπας παγκοσμίου φήμης χορεύει παραδοσιακούς χορούς. Λίγα μέτρα μακριά και τρία χρόνια αργότερα, ένας ορθόδοξος ναός γίνεται ο πρώτος στην Ελλάδα στον οποίο, για λίγες ώρες, οι πιστοί δεν θα προσέρχονται μόνο για την προσευχή.

Για λίγες ώρες, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μια άλλη πίστη θα οδηγήσει κατοίκους και μη των Αρχανών, μιας κωμόπολης 20 λεπτά μακριά από το Ηράκλειο –την οποία το 2018 είχε επισκεφθεί ο πρίγκιπας Κάρολος– στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου: η πίστη στην επιστήμη. Στις 6 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, θα προσέλθουν στον ναό για να εμβολιαστούν.

Στην Κρήτη η πρώτη εκκλησία – εμβολιαστικό κέντρο-1

Η πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της οποίας μετατρέπεται για πρώτη φορά εκκλησία στην Ελλάδα σε εμβολιαστικό κέντρο, είναι πρωτοποριακή για μια χώρα στην οποία μεγάλο ποσοστό των αντιεμβολιαστών σχετίζεται με την Εκκλησία, είτε από την πλευρά κληρικών είτε πιστών. Κάποιοι όμως θέλησαν να δείξουν πως επιστήμη και Εκκλησία, όχι μόνο μπορούν να συμπορεύονται, αλλά αυτή είναι και η χριστιανική δίοδος, σύμφωνα με τον ιερέα του ναού.

«Σκοπός είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι η Εκκλησία δεν είναι εναντίον, ότι ενδιαφέρεται και για την πνευματική και για τη σωματική υγεία», αναφέρει στην «Κ» ο πατήρ Ανδρέας Καλιοντζάκης, χάρη στον οποίο μετουσιώνεται η συγκεκριμένη ιδέα. «Το Ευαγγέλιο λέει “φύλαξε το σώμα σου ως καθαρτήριο της ψυχής”», λέει ο ίδιος, «είμαστε υποχρεωμένοι να προφυλάξουμε την υγεία του σώματός μας, δεν μπορεί η Εκκλησία να σαμποτάρει την επιστήμη, η θεολογία με την επιστήμη πρέπει να συνεργάζονται».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ της Καθημερινής 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News