Κοινωνία Τρίτη 24/08/2021, 09:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το κόστος του υποχρεωτικού rapid test

Γ. Οικονόμου: Κοντά στα 10 ευρώ το κόστος του υποχρεωτικού rapid test

Την ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα για να αποτραπεί ένα νέο μεγάλο κύμα της πανδημίας επανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου λίγες ώρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχει ένας μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας για τους εμβολιασμένους πολίτες, ενώ αποκάλυψε ότι το υποχρεωτικό εργαστηριακό τεστ (rapid ή μοριακό) στο οποίο θα υποχρεώνονται ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα στοιχίζει περί τα 10 ευρώ.  

«Υπάρχει κόσμος που επιμένει να μην εμβολιάζεται με επιχειρήματα που δεν γίνονται αποδεκτά από τους επιστήμονες και την κυβέρνηση η οποία δεδομένου ότι η στάση αυτή αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και το σύνολο της κοινωνικής ζωής, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια» είπε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

«Δεν μπορούμε να εξαντλούμαστε σε αέναο διάλογο. Θα τους παραπέμπουμε στους επιστήμονες αλλά πρέπει να λάβουμε μέτρα. Θα υπάρχουν μεγαλύτεροι βαθμοί ελευθερίας για όσους έχουν εμβολιαστεί. Για παράδειγμα σε έναν κλειστό χώρο εστίασης εκεί, δηλαδή, που η μάσκα δεν μπορεί να σε προστατέψει, εκεί θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί ή με πιστοποιητικό νόσησης»  συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι «σε μια άλλη σειρά χώρων πολιτισμού εκεί όπου η μάσκα μπορεί να προσφέρει προστασία μπορεί να επιτρέπεται και στους ανεμβολιαστους να έχουν πρόσβαση με ένα τεστ 48 ωρών rapid ή μοριακό» συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου ενώ στο ερώτημα πόσο θα είναι το κόστος απάντησε ότι θα είναι σε μία προσιτή τίμη «νομίζω ότι θα είναι της τάξης των 10 ευρώ αλλά θα το δούμε αναλυτικά στις ανακοινώσεις».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο της επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι είναι στο τραπέζι, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος κλάδος θα είναι επόμενος. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News