Κοινωνία Δευτέρα 23/08/2021, 19:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στα Βίλια: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Κάηκαν σπίτια

Οριοθετημένη και η φωτιά στην Κάρυστο

Πυρκαγιά στα Βίλια: Χωρίς ενεργό μέτωπο – Κάηκαν σπίτια

Χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η νέα δασική φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Κάζα, στα Βίλια Αττικής.

Οι φλόγες προξένησαν ζημιές σε ορισμένα σπίτια και αποθήκες, κυρίως στον οικισμό Προφήτη Ηλία, ο οποίος εκκενώθηκε μέσω μηνύματος του 112. Προληπτική εκκένωση έγινε και στο χωριό των Βιλίων.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε ύψιστη επιφυλακή, καθώς οι άνεμοι φθάνουν έως και τα 7 – 8 μποφόρ.

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος, καθώς και δύναμη 61 πυροσβεστών και 18 οχημάτων από τη Ρουμανία.

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν και τα εναέρια μέσα (περιοδικά 13 ελικόπτερα και οκτώ αεροσκάφη), ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες του δήμου.

Το νέο πύρινο μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν συνδέεται με την καταστροφική πυρκαγιά της 16ης Αυγούστου, η οποία μαινόταν επί πέντε συνεχόμενες ημέρες.

Ο αντιδήμαρχος Βιλίων, Παναγιώτης Κολοβέντζος, μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Σχετική έρευνα πραγματοποιεί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Οριοθετημένη και χωρίς ενεργό μέτωπο παραμένει η φωτιά και στην Κάρυστο Ευβοίας, η οποία ξέσπασε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής και η οποία αναζωπυρώθηκε σήμερα το πρωί.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News