Κοινωνία Δευτέρα 23/08/2021, 12:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πυρκαγιά στη Βίλια – Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

Νέα πυρκαγιά στη Βίλια – Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού

(update) Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι στα Βίλια Αττικής, στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Μέσω μηνύματος από το 112 εδόθη εντολή προληπτικής εκκένωσης των Βιλίων και Προφήτη Ηλία,  με τις νεότερες πληροφορίες να αναφέρουν ότι η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό του προφήτη Ηλία, προκαλώντας ζημιές σε σπίτια. 

Την ίδια στιγμή, ο αντιδήμαρχος των Βιλίων, Παναγιώτης Κολοβέντζος αποκάλυψε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού.

Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. 

Την προσπάθεια της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, που φτάνουν έως και τα 8 μποφόρ. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος, σημείωσε ότι πρόκειται για μια τεράστια πυρκαγιά με μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χλμ που καίει σε παρθένο δάσος. 

«Είναι παρθένο δάσος. Είναι τεράστια πυρκαγιά. Η κατεύθυνση του ανέμου είναι προς τα Βίλια. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην περιοχή του προφήτη Ηλία, ήδη έχει αναπτυχθεί μεγάλο μέτωπο. Το μόνο θετικό είναι ότι έχουν έρθει τα πτητικά μέσα και κυριολεκτικά μάχονται», ανέφερε. 

Σημειώνεται ότι η τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Ελευσίνας- Θηβών από το ύψος του κόμβου των Βιλίων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News