Κοινωνία Δευτέρα 23/08/2021, 09:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Παγώνη: Ανεμβολίαστοι όσοι κατέληξαν χθες από κορωνοϊό

Μ. Παγώνη: Ανεμβολίαστοι όσοι κατέληξαν χθες από κορωνοϊό

Η αύξηση του αριθμού νεκρών και διασωληνωμένων έχει σημάνει συναγερμό στους ειδικούς, που τονίζουν πως εάν δεν αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών θα υπάρξουν και πάλι ισχυρότατες πιέσεις στο ΕΣΥ. 

Ανεμβολίαστοι ήταν και οι 33 άνθρωποι που κατέληξαν από τον κορωνοϊό, χθες, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η ίδια δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην νοσήσουν όλοι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρέπει να φοβόμαστε τα εμβόλια και πρόσθεσε ότι οι περιπτώσεις εμβολιασμένων που νόσησαν είναι ελάχιστες. 

«Μετά 18 μήνες δεν πρέπει να φοβόμαστε το εμβόλιο. ‘Εχουμε εμπειρία δισεκατομμυρίων ατόμων, πλήρως εμβολιασμένων, έχουμε μελέτες στα χέρια μας. Είμαστε αιχμάλωτοι μιας νόσου, έχουμε το εμβόλιο και δεν το κάνουμε. Αν δεν εμβολιαστούμε δε θα σωθούμε, δε θα προχωρήσουμε την επόμενη φάση της ζωής μας, δε θα είμαστε ελεύθεροι», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφερόμενη στα 1.948 κρούσματα που ανακοινώθηκαν, χθες Κυριακή, είπε πως «είναι πάρα πολλά, με λίγα τεστ». «Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πάρα πολύ», σχολίασε. «Εδώ και αρκετό καιρό τα νοσοκομεία ζουν δύσκολη φάση. Έχουν να διαχειριστούν ασθενείς COVID και ασθενείς non COVID και οι ΜΕΘ το ίδιο» σημείωσε.

Στις ΜΕΘ COVID, όπως εξήγησε, έχουμε κάλυψη στην Αθήνα στο 76%. Σύμφωνα με την ίδια, στην Κρήτη υπάρχει «μεγαλύτερο πρόβλημα 91%, πολύ λίγα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν μείνει. Χρειάζεται ενίσχυση κρεβατιών ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικά στην Κρήτη που είναι μεγάλο νησί με τουρισμό», τόνισε.

«Η μετάλλαξη Δέλτα δεν αστειεύεται, είναι πολύ επιθετική, μεταδοτική στη νεολαία. Πολύς κόσμος μπήκε και στα νοσοκομεία οι ανεμβολίαστοι έφτασαν και σε ΜΕΘ», κατέληξε. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News