Κοινωνία Σάββατο 21/08/2021, 16:15
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφέρεια Αττικής: Υπ΄ατμόν το έργο «οχύρωσης» από τις συνέπειες των πυρκαγιών

Περιφέρεια Αττικής: Υπ΄ατμόν το έργο «οχύρωσης» από τις συνέπειες των πυρκαγιών

Σε εντατικοποίηση των αντιπλημμυρικών έργων και των καθαρισμών ρεμάτων αλλά και στην άμεση αναπροσαρμογή των σχετικών μελετών όπου απαιτείται, υπό τα νέα δεδομένα των πυρκαγιών, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Για το σκοπό αυτό, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συγκάλεσε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας έκτακτη σύσκεψη με στόχο τον καλύτερο συντονισμό όλων των δράσεων που πρέπει να δρομολογηθούν προκειμένου να οχυρωθεί η Αττική με τον αποτελεσματικότερο τρόπο έναντι πιθανών συνεπειών από τις πυρκαγιές, ενόψει της φθινοπωρινής περιόδου.

«Δεν θα αφήσουμε ούτε την Αττική, ούτε τους πολίτες ανοχύρωτους. Σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία, τους Δήμους και την αποκεντρωμένη Διοίκηση θα κινηθούμε άμεσα, προκειμένου οι πρώτες βροχές, να μας βρουν απόλυτα έτοιμους», δήλωσε ο κ.Πατούλης. 

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης, Οικονομικών Ν. Πέππας, Δυτικής Αττικής Λ. Κοσμόπουλος, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Θ. Κατσιγιάννης και Ε. Κοσμίδη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν προτάσεις δράσεων που απαιτούνται σε συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής με τα αρμόδια Υπουργεία Περιβάλλοντος και Εσωτερικών και τις αποκεντρωμένες Διοικήσεις που είναι αρμόδιες για τα έργα ορεινής υδρονομίας, τις ορεινές κοίτες των ρεμάτων και τις ορεινές λεκάνες απορροής.

Στόχος η καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, με αφορμή τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσαν οι πυρκαγιές.

Παράλληλα έγινε αποτίμηση των υδραυλικών-αντιπλημμυρικών έργων που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής, καθώς και εκείνων τα οποία μελετά ή χρηματοδοτεί, από ίδιους πόρους, για λογαριασμό των Δήμων.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News