Κοινωνία Παρασκευή 20/08/2021, 13:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Γεωργαντάς: Έως τα τέλη Αυγούστου 6 εκατ. εμβολιασμένοι – Δεν επαρκούν

AP Photo

Έως τα τέλη Αυγούστου θα έχουν εμβολιαστεί έστω και με την πρώτη δόση, πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς. 

«Αυτή τη στιγμή είμαστε περίπου στα 5,88 εκατ. δηλαδή ακόμα και να μην αυξηθούν καθόλου τα ραντεβού, θα έχουμε ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια» σημείωσε ο υφυπουργός. Πρόσθεσε όμως ότι με βάση τη μεγάλη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα, αυτός ο αριθμός δεν είναι ικανοποιητικός.

Διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει κινητικότητα στα ραντεβού, είτε από όσους γυρίζουν από διακοπές είτε εν όψει της επιστροφής στην εργασία. 

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε ότι πηγαίνει καλά το πρόγραμμα των κατ’ οίκων εμβολιασμών και έχουν γίνει πάνω από τέσσερις χιλιάδες εμβολιασμοί, ενώ πάνω από 10 χιλιάδες έχουν κάνει τα κινητά συνεργεία. 

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, το καταλυτικό επιχείρημα για να κλείσουν όλοι ραντεβού για τον εμβολιασμό τους είναι το γεγονός ότι στα νοσοκομεία και κυρίως στις ΜΕΘ η συντριπτική πλειοψηφία των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι. 

Μέχρι πριν από μερικές ημέρες, οι εμβολιασμένοι 15 – 17 ετών ήταν περίπου στο 12% του συνόλου ανέφερε ο Γιώργος Γεωργαντάς. Είναι μικρός ο αριθμός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο θα αυξηθεί, σημείωσε. Οι 75 – 79 έχουν τα πρωτεία, με ποσοστό εμβολιασμών στο 85% πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News