Κοινωνία Πέμπτη 19/08/2021, 16:21
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Γκάγκα σε Στ. Τσιτσιπά: 229 νέοι νοσηλεύτηκαν στο Σωτηρία σε ένα τρίμηνο

Μ. Γκάγκα σε Στ. Τσιτσιπά: 229 νέοι νοσηλεύτηκαν στο Σωτηρία σε ένα τρίμηνο

«Μόνο στο Σωτηρία, τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών», τόνισε η Μίνα Γκάγκα, συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του συγκεκριμένου νοσοκομείου, απαντώντας στις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά σχετικά με το εμβόλιο. 

Υπενθυμίζεται ότι έπειτα από τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψή του ότι δεν θα εμβολιαστεί παρά μόνο όταν αυτό είναι υποχρεωτικό, ο αθλητής επανήλθε με νέες δηλώσεις του.

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους ανθρώπους που τις είχαν. Δεν είμαι κατά, αυτό να το ξεκαθαρίσω, απλώς δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί.

Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος. Δεν είναι κάτι για το οποίο ξέρουμε πάρα πολλά πράγματα και μέχρι στιγμής δεν μας έχει δοθεί ως υποχρεωτικό στο tour. Οπότε δεν υπάρχει λόγος», είπε ο Στ. Τσιτσιπάς.

Όμως όπως του απάντησε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η Μ. Γκάγκα, στις ΗΠΑ έχουν πάνω από 2.500 θανάτους στην ηλικία έως 29 ετών.  

«Μόνο στο Σωτηρία, τους τελευταίους τρεις μήνες χρειάστηκε να νοσηλεύσουμε 229 νεαρά άτομα έως 29 χρονών. Είχαν βαρειά πνευμονία, χρειάστηκαν υποστήριξη με οξυγόνο, high flow και μη-επεμβατικό αερισμό και παρόλα αυτά, 9 χρειάστηκαν ΜΕΘ. Μόνο σε ένα νοσοκομείο και σε ένα τρίμηνο! Οι ΗΠΑ μετρούν πάνω από 2500 θανάτους στην ηλικία αυτή. Είναι λίγοι; Δεν κινδυνεύουν οι νέοι; Στέφανε, να είσαι γερός και να συνεχίσεις να παίζεις τέννις, εκεί μας κάνεις περήφανους», έγραψε η κα Γκάγκα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News