Κοινωνία Τετάρτη 18/08/2021, 20:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

Συνεχείς αναζωπυρώσεις, περικυκλωμένα τα Βίλια

Πυρκαγιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες

(upd) Δύσκολη προμηνύεται η νύχτα για τους κατοίκους των Βιλίων και της ευρύτερης περιοχής της βορειοδυτικής Αττικής, όπου οι συνεχείς αναζωπυρώσεις απειλούν σπίτια και οικισμούς.

Με τα εναέρια μέσα να έχουν καθηλωθεί, το βάρος ρίχνεται στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης, οι οποίες μαζί με κατοίκους και εθελοντές δίνουν μάχη για την ανακοπή της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς.

Το κύριο μέτωπο της φωτιάς, αυτή την στιγμή, μαίνεται ανεξέλεγκτο κατά μήκος του επαρχιακού δρόμου Οινόης – Βιλίων, καταστρέφοντας παρθένες εκτάσεις πεύκων.

Πυρκαγιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες-1

Κύριος στόχος της Πυροσβεστικής, η οποία ανοίγει διαρκώς πρόχειρες αντιπυρικές ζώνες, είναι οι φλόγες να μην κατευθυνθούν προς την οικιστική ζώνη των Βιλίων ή προς το κατάφυτο δάσος του Κιθαιρώνα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και η φωτιά εξακολουθεί να βρίσκεται σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από το χωριό, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει εντολή εκκένωσης από το «112». 

Πυρκαγιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες-2

Εκτός ελέγχου παραμένει και το μέτωπο στο όρος Πατέρα, το οποίο εξελίσσεται στο τρίγωνο Βίλια – Άγιο Γεώργιο – Άγιο Σωτήρα. Πρόκειται για μία δύσβατη, πευκόφυτη και δυσπρόσιτη περιοχή.

Καθ’ όλη τη διαρκεια της Τετάρτης, σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν συνολικά 29 εναέρια μέσα, συμπεριλαμβανομένου και του ρωσικού Beriev. 

Πυρκαγιά στα Βίλια: Δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες-3

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά καίει για τρίτο συνεχόμενο 24ωρο, έχοντας καταστρέψει περισσότερα από 80.000 στρέμματα δάσους. Μέχρι στιγμής, έχουν καταγραφεί ζημιές σε αρκετά σπίτια και αποθήκες, με την πλήρη αποτίμηση να γίνεται μετά την περάτωση του έργου της πυρόσβεσης. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News