Κοινωνία Τετάρτη 18/08/2021, 14:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ο Σταύρος Μπένος καλείται να σώσει την Εύβοια»

«Ο Σταύρος Μπένος καλείται να σώσει την Εύβοια»

«Η επιλογή του Σταύρου Μπένου ως επικεφαλής για την αντιμετώπιση της καταστροφής στην Εύβοια οφείλεται και σε έναν υπολογισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη», γράφει το Γερμανικό Δημοσιογραφικό Δίκτυο RND με τίτλο «Σταύρος Μπένος: Ο άνθρωπος που καλείται να σώσει την Εύβοια μετά τις πυρκαγιές», όπως μεταδίδει  το DW.com.

Η ιστοσελίδα του RND παρατηρεί: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογραμμίζει με αυτό τον τρόπο το άνοιγμα της συντηρητικής παράταξης προς τον κεντρώο και τον αριστερό πολιτικό χώρο. Εκτός αυτού ο Σταύρος Μπένος απολαμβάνει υπερκομματικής αποδοχής μιας και θεωρείται ότι έσωσε την Καλαμάτα και μεταρρύθμισε τη δημόσια διοίκηση. Το γεγονός αυτό θα διευκολύνει τo έργο του. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει ακουστεί κριτική από την αντιπολίτευση για την επιλογή του Σταύρου Μπένου».

Μεγάλες ζημιές, αλλά λίγοι νεκροί

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τα πάει και άσχημα», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Μεγάλες ζημιές, αλλά λίγοι νεκροί». Σημειώνει η FAZ: «Σε σύγκριση με τους προκατόχους του διακρίνεται για συναίσθηση ευθύνης και παρουσία στο Μέγαρο Μαξίμου. Για κάποιους πρωθυπουργούς στο παρελθόν οι πυρκαγιές τον Αύγουστο ήταν κάτι που παρακολουθούσαν από το μπαλκόνι με θέα τη θάλασσα. Κάπως έτσι ήταν όταν, στις μέχρι σήμερα μεγαλύτερες πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007, κάηκαν κυρίως στην Πελοπόννησο περίπου 2.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα δάσους. Τότε ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε κατηγορηθεί ότι δεν ενδιαφέρθηκε και ότι συνεπώς φέρει την ευθύνη για τα 77 θύματα των καταστροφικών πυρκαγιών».

Λόγος επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα

«Η ελληνική πρεσβεία στο Λονδίνο πήρε ως αφορμή δημοσιεύματα για εισροή νερού από την οροφή του Βρετανικού Μουσείου για να ανανεώσει το αίτημα της Ελλάδας να επιστραφούν τα γλυπτά του Παρθενώνα που αγόρασε ο βρετανός Λόρδος Έλγιν στις αρχές του 19ου αιώνα, παρατηρεί η Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Μια ζημιά στη σκεπή λόγος επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα». Σύμφωνα με την εφημερίδα «η πρεσβεία ισχυρίζεται ότι το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα είναι το καταλληλότερο κτήριο για τη φύλαξη των γλυπτών σε ‘ασφαλές και οικείο περιβάλλον‘. Το Βρετανικό Μουσείο επιβεβαίωσε την εισροή όμβριων υδάτων σε μερικές αίθουσες, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι δεν σημειώθηκαν ζημιές στα γλυπτά. Αυτή την εποχή ορισμένες αίθουσες του μουσείου παραμένουν κλειστές λόγω έργων ανακαίνισης».

Πηγή: DW.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News