Κοινωνία Παρασκευή 4/12/2020, 12:46
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέτειος Γρηγορόπουλου στα πρότυπα του Πολυτεχνείου

Πάνω από 4.000 αστυνομικοί στην Αθήνα, αναμένεται απαγόρευση των συναθροίσεων

φωτ. αρχείου AP

Απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων για όλη την επικράτεια, ενόψει της 12ης επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αναμένεται από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, ενώ τα μέτρα που έχει σχεδιάσει το Αρχηγείο για την αποτροπή τέτοιων συγκεντρώσεων θα είναι στα ίδια επίπεδα με την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η απαγόρευση συναθροίσεων αναμένεται να επικαλείται λόγους δημόσιας υγείας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού και θα προβλέπει πρόστιμα για τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Τα μέτρα για την αποτροπή συγκεντρώσεων αναμένεται να «κλειδώσουν» το απόγευμα, έπειτα από συσκέψεις που πραγματοποιούνται στο υπουργείο και στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται 4.000 αστυνομικοί.

Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ προβλέπει την αποτροπή συγκέντρωσης στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα στα Εξάρχεια, όπου έπεσε νεκρός ο Αλ. Γρηγορόπουλος στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, αλλά και την επιτήρηση άλλων χώρων που ενδεχομένως να πραγματοποιηθούν ανάλογες συγκεντρώσεις.

Σημειώνεται ότι πολλοί δικηγόροι δημοσιογράφοι, εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες και άλλα άτομα, υπογράφουν κείμενο καλέσματος για απότιση τιμής στον τόπο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου, με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας για τον κορωνοϊό.

Καλέσματα επίσης έχουν απευθύνει και άλλοι χώροι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, μέσω διαδικτύου, καθώς και πολλοί μέσω ιστότοπου του αντιεξουσιαστικού χώρου, τόσο για την Αθήνα όσο και σε πόλεις της επαρχίας.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News