Κοινωνία Δευτέρα 16/08/2021, 20:48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Οριοθετείται η φωτιά στην Κερατέα

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη δυτική Αττική

Πολύ δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Οριοθετείται η φωτιά στην Κερατέα

Ακόμη μία δύσκολη νύχτα περιμένει την Αττική, με το πύρινο μέτωπο στα Βίλια να μαίνεται ανεξέλεγκτο, με κύριο μέλημα την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των κατοικημένων περιοχών.

Η μεγάλη φωτιά, η οποία ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας και εκτείνεται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων, βρίσκεται σε δυσπρόσιτη και πυκνή δασική έκταση, κοντά σε οικισμούς.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εξάλλου, έχουν εκκενωθεί τα χωριά Βινέζα, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι, Άγιος Γεώργιος, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι και Παλαιοχώρι.

Πολύ δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Οριοθετείται η φωτιά στην Κερατέα-1

Βασικό στοίχημα των πυροσβεστικών αρχών είναι αφενός το μέτωπο να μην κινηθεί προς το χωριό των Βιλίων, αφετέρου να μην ανέβει προς την κορυφογραμμή του όρους Πατέρα. 

Αυτό που προβληματίζει τις αρχές κατάσβεσης είναι το γεγονός ότι οι φλόγες εξελίσσονται σε σημείο, το οποίο δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις.

Μέχρι στιγμής, ευτυχώς, δεν υπάρχουν ζημιές σε κατοικίες. Συνολικά, στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν 240 πυροσβέστες με 82 οχήματα. 

Πολύ δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Οριοθετείται η φωτιά στην Κερατέα-2

Βελτιωμένη η εικόνα στην Κερατέα

Αισθητά βελτιωμένη είναι η εικόνα στη Λαυρεωτική, με την Πυροσβεστική να έχει καταφέρει να οριοθετήσει το πύρινο μέτωπο, το οποίο ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Κερατέα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος προχώρησε σε έκτακτη ενημέρωση, αυτή την στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, χωρίς ενιαίο μέτωπο. 

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα επιχειρούν με στόχο την ολική οριοθέτηση της πυρκαγιάς. 

Όπως έχει γνωστό από νωρίς, αρκετά σπίτια έχουν υποστεί μερικές ή ολικές ζημιές, με την Πυροσβεστική να μην έχει μέχρι στιγμής ακριβή εικόνα για τον αριθμό των καταστροφών. Μία γυναίκα δε, χρειάστηκε την παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να απεγκλωβιστεί.

Πολύ δύσκολη νύχτα στα Βίλια – Οριοθετείται η φωτιά στην Κερατέα-3

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News