Κοινωνία Δευτέρα 16/08/2021, 11:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα – Βίλια: Εκκενώνονται οικισμοί

Απειλούνται σπίτια

Μεγάλες πυρκαγιές σε Κερατέα – Βίλια: Εκκενώνονται οικισμοί

upd- 14:00 

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 11:00 στην περιοχή Μαρκάτι στην Κερατέα Αττικής. Τρεις οικισμοί εκκενώθηκαν. Πρόκειται για το Μαρκάτι, τη Συντερίνα και τον Άγιο Κωνσταντίνο, όπου οι φλόγες έχουν περικυκλώσει τα σπίτια. Οι κάτοικοι απομακρύνονται προς την Ανάβυσσο, ενώ δίνεται μάχη προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στον εθνικό δρυμό Σουνίου. 

Στο σημείο επιχειρούν 71 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα με τη συνδρομή από υδροφόρες δήμων.

Με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. Από πλευράς αστυνομίας, λόγω της πυρκαγιάς διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά λεωφόρο Κερατέας – Λαυρίου από την γέφυρα Αδάμ.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η πυρκαγιά και στα Βίλια Αττικής, όπου επίσης επιχειρούν από αέρος τρία ελικόπτερα και επτά αεροσκάφη, καθώς επίσης και 17 οχήματα με 35 πυροσβέστες. Η φωτιά κινείται με ταχύτητα προς το Πόρτο Γερμενό. Με μήνυμα από το 112 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Γεώργιος, Παλαιοχώρι, Αγία Παρασκευή και Κρυοπηγή να εκκενώσουν προς Ψάθα. Η κυκλοφορία διακόπηκε στην Ανώνυμη Οδό, από ταβέρνα «Κρύο Πηγάδι» προς οικισμό ‘Αγιο Γεώργιο και στην επαρχιακή οδό Οινόης- Πόρτο Γερμενού από Πόρτο Γερμενό προς Βίλια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News