Κοινωνία Σάββατο 14/08/2021, 22:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Η κατάσταση σε Αρχαία Κόρινθο και Νότια Εύβοια

Στη Νότια Εύβοια και την Αρχαία Κόρινθο χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά οικισμοί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Πυρκαγιές: Η κατάσταση σε Αρχαία Κόρινθο και Νότια Εύβοια

Σε 59 ανήλθαν οι δασικές πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν στη χώρα κατά το τελευταίο 24ώρο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Στη Νότια Εύβοια και την Αρχαία Κόρινθο χρειάστηκε να εκκενωθούν προληπτικά οικισμοί εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έφερναν τις φλόγες πιο κοντά στις κατοικημένες περιοχές.

Ειδικότερα, στην Αρχαία Κόρινθο, το 112 έστειλε το Σάββατο μήνυμα στους κατοίκους της Κορίνθου για προληπτική εκκένωση του χωριού Σολομός.

Η πυρκαγιά έκαιγε κυρίως ελιές και χαμηλή βλάστηση και μέχρι στιγμής δεν έχει ελεγχθεί από την πυροσβεστική. Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Κορίνθου Βασίλης Νανόπουλος στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, θα ήταν επικίνδυνο να μείνει ανεξέλεγκτη η φωτιά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Επιπλέον, στην προληπτική εκκένωση του οικισμού Μεσοχώρια στην Εύβοια προέβησαν το μεσημέρι του Σαββάτου οι αρχές καθώς οι φλόγες από την πυρκαγιά είχαν πλησιάσει στα 500 μέτρα από τον οικισμό.

Οι κάτοικοι της περιοχής στη νότια Εύβοια έλαβαν εντολή άμεσης εκκένωσης του οικισμού από το 112.

Ο δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι τα εναέρια μέσα κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Σημειώνεται ότι πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς -κατηγορία κινδύνου 4- προβλέπεται και για την Κυριακή στην Περιφέρεια Αττικής, την Εύβοια, τη Βοιωτία, την Κορινθία, την Αργολίδα, την Αρκαδία, τη Λακωνία, την Κρήτη, τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Ικαρία, τα Κύθηρα, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και τις Κυκλάδες.

Σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News