Κοινωνία Παρασκευή 13/08/2021, 15:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στη Μάνδρα

Πυρκαγιά στη Μάνδρα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην τοποθεσία Γκίνη του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας Αττικής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε εξέλιξη βρίσκεται παράλληλα μία ακόμη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Παρθενώνας στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Καλύτερη είναι η εικόνα στην περιοχή Μίστρος του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων Ευβοίας, όπου επίσης ξέσπασε πυρκαγιά νωρίτερα σήμερα. Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 23 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα αεροδρόμια και έξι ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο Σάββατο 14 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, με κατηγορία κινδύνου 4 για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής (συμπεριλαμβανομένης και της νήσου Κυθήρων)
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Αρκαδίας, ΠΕ Λακωνίας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
  • Περιφέρεια Κρήτης
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Άνδρου, ΠΕ Θήρας, ΠΕ Κέας – Κύθνου , ΠΕ Μήλου, ΠΕ Μυκόνου, ΠΕ Νάξου, ΠΕ Πάρου, ΠΕ Σύρου, ΠΕ Τήνου)

Στο πλαίσιο αυτό παραμένουν σε γενική επιφυλακή οι υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από πυροσβεστικές, αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, παραμένει σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News