Κοινωνία Πέμπτη 12/08/2021, 21:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 Οι νέες ημερομηνίες για την αλλαγή των ψηφιακών τηλεοπτικών συχνοτήτων  

Φωτ. intimenews

Νέες ημερομηνίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του απόδοσης του φάσματος των 700 MHZ στην κινητή τηλεφωνία και τα δίκτυα 5G (διαδικασία γνωστή ως «Ψηφιακό Μέρισμα ΙΙ»), ανακοίνωσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εξαιτίας των εκτάκτων συνθηκών από τις πυρκαγιές. 

Με τη διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ, η περιοχή ραδιοσυχνοτήτων των 700 MHz αποδεσμεύεται από τους παρόχους επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής (δηλαδή την ΕΡΤ και την Digea) προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη των νέας γενιάς δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

Έως σήμερα, η μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στις νέες συχνότητες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στις εναπομείνασες περιοχές, το χρονοδιάγραμμα που βασίζεται στον Χάρτη Συχνοτήτων τον συντονισμό για τη σύνταξη του οποίου είχε η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τροποποιείται ως ακολούθως:

Η μετάβαση του τηλεοπτικού σήματος στις νέες συχνότητες έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία στις περισσότερες περιοχές της χώρας ενώ στις υπόλοιπες, το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αλλάζει ως εξής:

Αττική – νέα ημερομηνία: 03/09/2021

Ναύπλιο – νέα ημερομηνία: 03/09/2021

Λαμία – νέα ημερομηνία: 17/09/2021

Κόρινθος – νέα ημερομηνία: 17/09/2021

Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι πολίτες είναι να επανασυντονίσουν τον τηλεοπτικό τους δέκτη με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί ανά περιοχή. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία δεν προϋποθέτει την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού και δεν περιλαμβάνει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση.

Η διαδικασία του Ψηφιακού Μερίσματος ΙΙ θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με το αρχικό χρονοδιάγραμμα στις 30/9/2021.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News