Κοινωνία Τετάρτη 11/08/2021, 18:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πότε ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά

Πώς θα προσέρχονται μαθητές, καθηγητές

φωτ. InTime News

Τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας, διευκρινίζοντας παράλληλα τους όρους προσέλευσης εκπαιδευτικών και μαθητών σε σχέση με τα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού

Πιο συγκεκριμένα, oι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου.

Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν τόσο για το εκπαιδευτικό προσωπικό όσο και για τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Οι μαθητές, από την πλευρά τους,θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.

Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς λίγο πριν την ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβάνοντας υπόψη τις συστάσεις της Επιτροπής των Ειδικών και ανάλογα με την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News