Κοινωνία Τετάρτη 11/08/2021, 13:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ποσοστό των Ελλήνων σταματά πρόωρα την εκπαίδευση

Πολύ καλή εικόνα για την Ελλάδα

Φωτ. Unsplash (Jason Wong)

Σημαντική βελτίωση στους επιμέρους δείκτες της εκπαίδευσης έχει καταγράψει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό όσων νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, δεν σπουδάζουν ή δεν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης βρίσκεται μόλις στο 3,8%, ένα από τα χαμηλότερα όλης της Ευρώπης.

Μάλιστα, για να καταστεί εμφανής η βελτίωση της χώρας, αρκεί να γίνει μια σύγκριση με το 2009, όταν το εν λόγω ποσοστό ξεπερνούσε το 14%. Επομένως, προκύπτει μείωση της τάξης άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε 11 χρόνια.

ti-pososto-ton-ellinon-stamata-proora-tin-ekpaideysi0

Η επίδοση της Ελλάδας δε, είναι μία από τις καλύτερες της Ε.Ε., το μέσο όρο της οποίας κυμαίνεται στο 9,9%. Η μοναδική χώρα με χαμηλότερο ποσοστό από το 3,8% είναι η Κροατία, όπου μόλις το 2,2% των νέων έχει σταματήσει πρόωρα εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, η χειρότερη θέση ανήκει στη Μάλτα, με ποσοστό 16,7%, ενώ ακολουθούν η Ισπανία (16%), η Ρουμανία (15,6%), η Ιταλία (13,1%), η Βουλγαρία (12,8%) και η Ουγγαρία (12,1%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δείκτης υπολογίζει το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών, τα οποία έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά δεν έχουν συνεχίσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή/και σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News