Κοινωνία Τετάρτη 11/08/2021, 13:19
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι ποσοστό των Ελλήνων σταματά πρόωρα την εκπαίδευση

Πολύ καλή εικόνα για την Ελλάδα

Τι ποσοστό των Ελλήνων σταματά πρόωρα την εκπαίδευση

Σημαντική βελτίωση στους επιμέρους δείκτες της εκπαίδευσης έχει καταγράψει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, όπως προκύπτει από τα διαθέσιμα στοιχεία της Eurostat.

Πιο συγκεκριμένα, το ποσοστό όσων νέων, ηλικίας 18 έως 24 ετών, δεν σπουδάζουν ή δεν συμμετέχουν σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης βρίσκεται μόλις στο 3,8%, ένα από τα χαμηλότερα όλης της Ευρώπης.

Μάλιστα, για να καταστεί εμφανής η βελτίωση της χώρας, αρκεί να γίνει μια σύγκριση με το 2009, όταν το εν λόγω ποσοστό ξεπερνούσε το 14%. Επομένως, προκύπτει μείωση της τάξης άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε 11 χρόνια.

Τι ποσοστό των Ελλήνων σταματά πρόωρα την εκπαίδευση-1

Η επίδοση της Ελλάδας δε, είναι μία από τις καλύτερες της Ε.Ε., το μέσο όρο της οποίας κυμαίνεται στο 9,9%. Η μοναδική χώρα με χαμηλότερο ποσοστό από το 3,8% είναι η Κροατία, όπου μόλις το 2,2% των νέων έχει σταματήσει πρόωρα εκπαίδευση.

Στον αντίποδα, η χειρότερη θέση ανήκει στη Μάλτα, με ποσοστό 16,7%, ενώ ακολουθούν η Ισπανία (16%), η Ρουμανία (15,6%), η Ιταλία (13,1%), η Βουλγαρία (12,8%) και η Ουγγαρία (12,1%).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω δείκτης υπολογίζει το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 18 έως 24 ετών, τα οποία έχουν τελειώσει τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση αλλά δεν έχουν συνεχίσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή/και σε κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News