Κοινωνία Τετάρτη 11/08/2021, 07:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αρκαδία – Σε ύφεση τα μέτωπα στην Εύβοια

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αρκαδία – Σε ύφεση τα μέτωπα στην Εύβοια

Σκληρή μάχη με τις φλόγες εξακολουθούν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη Γορτυνία της Αρκαδίας, ώστε να περιορίσουν τις εστίες της φωτιάς που καίνε κοντά στους οικισμούς και να προστατεύσουν τα σπίτια των κατοίκων. Περισσότεροι από 20 οικισμοί έχουν εκκενωθεί. 

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από εναέρια πυροσβεστικά μέσα, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω και οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις. 

Παρά το γεγονός ότι μειώθηκε η ένταση των ανέμων, συνεχίζει να μαίνεται μεγάλο πύρινο μέτωπο γύρω από τις περιοχές Φαναράκι, Καστράκι, Πυρρή, Λώτη, Λιοδώρα, Χρυσοχώρι, Δάφνη, κυρίως σε δύσβατα σημεία.

Καλύτερη εικόνα στην Εύβοια

Πολλές αλλά μικρότερες αναζωπυρώσεις, λιγότεροι καπνοί σε ορισμένες περιοχές και μικρότερα μέτωπα της φωτιάς υπάρχουν σήμερα στην Εύβοια. Είναι η πρώτη ημέρα που τα εναέρια μέσα επιχειρούν χωρίς να τα εμποδίζουν οι πυκνοί καπνοί.

Σε Ασμήνιο, Αβγαριά, Γαλατσώνα, Γερακιού, Παναγία Ντινιούς, Σήμια, Αγριοβότανο, Ελληνικά και Άγιο Νικόλαο υπήρξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αναζωπυρώσεις και χρειάστηκαν επεμβάσεις πυροσβεστών, εθελοντών και κατοίκων προκειμένου να περιοριστούν τα μέτωπα της πυρκαγιάς και να ξημερώσει μία καλύτερη ημέρα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News