Κοινωνία Τρίτη 10/08/2021, 12:41
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εύβοια: Εφιάλτης οι αναζωπυρώσεις – Εκκενώνεται το Ασμήνιο

Φωτ. intimenews

Για όγδοη ημέρα συνεχίζεται η πύρινη λαίλαπα στην Εύβοια, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αδιάκοπη μάχη με τις αναζωπυρώσεις. Στη βόρεια Εύβοια η πυρκαγιά πήρε νέα τροπή. Ενώ οι δυνάμεις πυροσβεσης και οι κάτοικοι προσπαθούσαν να ανακόψουν την πύρινη επέλαση στον άξονα από Καματριάδες προς Καμάρια, αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στο Ασμήνιο κοντά στο Πευκί, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Πολύ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο πέρασε την αντιπυρική ζώνη που είχαν δημιουργήσει οι πυροσβέστες στο σημείο και κινείται απειλητικά προς το χωριό με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή εκκένωσης. Συγκεκριμένα εστάλη μήνυμα μέσω του «112» σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Ασμήνιο της βόρειας Εύβοιας να εκκενώσουν προς την Ιστιαία. Επίσης χτύπησαν οι καμπάνες του οικισμού και όλο το βάρος των μέσων πυρόσβεσης ρίχτηκε στη μάχη για να μην κινδυνεύσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Την ίδια ώρα ενισχύθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην Ηλεία, τη Γορτυνία και την Ανατολική Μάνη. Ειδικότερα, σε περιοχές της Αρχαίας Ολυμπίας και της Γορτυνίας πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία ελικόπτερα και εννέα πυροσβεστικά αεροπλάνα, συμπεριλαμβανομένων δύο αεροσκαφών, ενός από την Κροατία και ενός από την Ισπανία. Επίσης, στην πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν ένα ελικόπτερο και ένα αεροπλάνο.

Δημοσία δαπάνη η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Β. Φιλώρα

Όπως έγινε επίσης γνωστό, δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του εθελοντή πυροσβέστη Βασίλειου Φιλώρα, ο οποίος έχασε τη ζωή του επιχειρώντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

Την απόφαση έλαβαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης και Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ως «ελάχιστο φόρο τιμής της αναγνώρισης της αυταπάρνησης και της αυτοθυσίας» του, καθώς στις δύσκολες αυτές στιγμές που βιώνει η πατρίδα μας, συνέτρεξε ανιδιοτελώς να βοηθήσει τους συμπολίτες του, επιτελώντας στο ύψιστο το καθήκον του».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News