Κοινωνία Τρίτη 10/08/2021, 07:40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αττική: Δεκάδες κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και ναοί ακατάλληλοι για χρήση

Αττική: Δεκάδες κατοικίες, επαγγελματικοί χώροι και ναοί ακατάλληλοι για χρήση

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι εντατικοί έλεγχοι κτηρίων, στις πληγείσες περιοχές από τις πυρκαγιές στην Αττική, από τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

60 μηχανικοί του υπουργείου πραγματοποιούν αυτοψίες σε κατοικίες, επαγγελματικούς χώρους και δημόσια κτήρια στους δήμους Αχαρνών (Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες), Ωρωπού (Αφίδνες, Ιπποκράτειος Πολιτεία, Δροσοπηγή), Κηφισιάς (Αδάμες), Διονύσου (Κρυονέρι), Λοκρών (Μαλεσίνα).

Χθες ιεξήχθησαν αυτοψίες σε 246 κτήρια. Από αυτές 215 αφορούν σε κατοικίες εκ των οποίων οι 76 έχουν κριθεί κατάλληλες για χρήση (κατοικήσιμες), 91 προσωρινά ακατάλληλες για χρήση (χρήζουν επισκευών) και 48 επικίνδυνες για χρήση και οι οποίες θα επανελεγχθούν.  

Επίσης ελέγχθηκαν 15 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 2 είναι κατάλληλοι για χρήση, 7 προσωρινά ακατάλληλοι και 6επικίνδυνοι για χρήση οι οποίοι θα επανελεγχθούν. 

Ελέγχθηκαν 13 αποθήκες, εκ των οποίων η 1 κρίθηκε κατάλληλη για χρήση, 5 είναι προσωρινά ακατάλληλες για χρήση και 7 επικίνδυνες για χρήση οι οποίες θα επανελεγχθούν.

Τέλος ελέγχθηκαν 3 ιεροί ναοί εκ των οποίων οι 2 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλοι για χρήση και ο 1 επικίνδυνος για χρήση και θα επανελεγχθεί.

Αύριο αναμένεται να συνδράμουν στο έργο των αυτοψιών στις πληγείσες περιοχές της Αττικής πάνω από 130 μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και άμεσα πρόκειται να ξεκινήσουν με εντατικούς ρυθμούς οι αυτοψίες και στις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου και Βόρειας Εύβοιας. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News