Κοινωνία Τρίτη 10/08/2021, 07:07
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Γορτυνία, Ηλεία

Πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Εύβοια, Γορτυνία, Ηλεία

Άλλη μια δύσκολη νύχτα βίωσαν οι κάτοικοι στην Εύβοια. Τα ξημερώματα η φωτιά κατευθυνόταν από τα Αβγαριά στα Καμάρια, όπου σχηματίστηκε ανθρώπινη αλυσίδα για να ανακοπεί η πορεία του πύρινου μετώπου.

Κάτοικοι και πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να μην επεκταθεί η πυρκαγιά στα Αβγαριά και παρότι οι φλόγες πέρασαν από την αντιπυρική ζώνη κατάφεραν να περισώσουν τα σπίτια τους. Μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών δυνάμεων συγκεντρώθηκε στην Καστανιώτισσα ώστε να μην φτάσει η φωτιά στην Ιστιαία. 

Στους Καματριάδες έχουν δημιουργήσει αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν την καταστροφική πορεία της φωτιάς. Στα Ελληνικά και το Ψαροπούλι κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά σε χαράδρα και πλέον περιμένουν τα ενάερια μέσα. Παράλληλα, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με κυριότερες εκείνες στις Γούβες, στις Γαλατσαδες, στο Ψαροπούλι και στο Καστρί.

Την ίδια ωρα, χωματουργικά μηχανήματα δουλεύουν ασταμάτητα έξω από διάφορα χωριά, όπως τα Βασιλικά, τις Γούβες, το Πευκί και το Καστρί, προκειμένου να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Δραματικές ώρες στη Γορτυνία

Ένα εκτεταμένο μέτωπο με πολλές εστίες και διαρκείς αναζωπυρώσεις έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Γορτυνία, όπου η φωτικά πέρασε μέσω δασικών εκτάσεων απότ η Νεμούτα της Ηλείας. 

Ενώ χθες το πρωί η φωτιά ήταν σε ύφεση από το μεσημέρι και μετά υπήρχαν πολλές αναζωπυρώσεις και η νύχτα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Σήμερα από νωρίς το πρωί συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης ενάερια μέσα, ενώ θετικά λειτουργεί και το γεγονός ότι οι άνεμοι είναι ασθενείς.

Αντιμέτωπες με συνεχείς αναζωπυρώσεις είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις και στην Ηλεία. Στις περιοχές Βασιλάκι, Λάσδικα, Μηλιές, Νεμούτα και Λάλα όλοι παραμένουν σε αυξημένη επαγρύπνηση. Στην περιοχή Βασιλάκι λειτουργεί το διυλιστήριο από το οποίο υδροδοτείται ο δήμος του Πύργου, αλλά έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News