Κοινωνία Δευτέρα 9/08/2021, 21:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα στέλνει στην Ελλάδα το Ισραήλ 

Φωτ. intimenews

Στις προσπάθειες της χώρας μας για την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών,  συμβάλει η κυβέρνηση του Ισραήλ, στέλνοντας αύριο Τρίτη δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη. Αυτό ανέφερε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του σήμερα το απόγευμα, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και την υποστήριξη του στην Ελλάδα καθώς αντιμετωπίζει τις πυρκαγιές που μαίνονται. Επισημαίνεται πως ο κ. Μπένετ ενημέρωσε τον Κυρ. Μητσοτάκη για την απόφασή του να αποστείλει δυο ισραηλινά πυροσβεστικά αεροσκάφη στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών στην χώρα.

Η βοήθεια, όπως σημειώνεται, προστίθεται σε εκείνη των Ισραηλινών πυροσβεστών που βρίσκονται ήδη στη χώρα και δραστηριοποιούνται σε συντονισμό με τo ελληνικό πυροσβεστικό σώμα. Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ έχει αποστείλει 16 πυροσβέστες, που έφτασαν στη χώρα μας την Παρασκευή 6 Αυγούστου.

Παράλληλα, εκπέμπεται το μήνυμα πως το Ισραήλ στέκεται στο πλευρό του ελληνικού λαού σε ώρα ανάγκης.

Ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι δήλωσε ότι «αυτό αποτελεί μια επιπλέον έκφραση της φιλίας μεταξύ των λαών του Ισραήλ και της Ελλάδας και της δυνατής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών μας. Αν και το επίπεδο του συναγερμού στο Ισραήλ για πυρκαγιές είναι ακόμη υψηλό δεν έχουμε κανένα δισταγμό να τείνουμε χείρα βοηθείας».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News