Κοινωνία Δευτέρα 9/08/2021, 19:02
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Τρίτη η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις στη Μεσόγειο – Αύξηση 336% φέτος

«Κάρβουνο» σχεδόν 1 εκατομμύριο στρέμματα

Πυρκαγιές: Τρίτη η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις στη Μεσόγειο – Αύξηση 336% φέτος

Καταστροφικό για το δασικό περιβάλλον της Ελλάδας αποδεικνύεται το φετινό καλοκαίρι, με τη χώρα μας να κατατάσσεται στην 3η θέση όσον αφορά τις καμένες εκτάσης γης σ’ όλη τη Μεσόγειο Θάλασσα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ευρωπαϊκού συστήματος πληροφόρησης για τις δασικές πυρκαγιές, η ποσοστιαία αύξηση των καμένων εκτάσεων ανέρχεται φέτος στο +336%, αποτελώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο ανάμεσα σ’ όλες τις χώρες της περιοχής.

Κι αυτό, παρότι ακόμη βρισκόμαστε στις αρχές Αυγούστου, με τα πύρινα μέτωπα στην Εύβοια να είναι σε πλήρη εξέλιξη, συνεχίζοντας το καταστροφικό τους έργο.

Πυρκαγιές: Τρίτη η Ελλάδα σε καμένες εκτάσεις στη Μεσόγειο – Αύξηση 336% φέτος-1

Πιο αναλυτικά, μέχρι στιγμής, το απόλυτο μέγεθος της καμένης έκτασης στην Ελλάδα ανέρχεται σε 933.60 στρέμματα, αριθμός αυξημένος κατά 336% σε σχέση με τον μέσο όρο της περιόδου 2002 – 2020.

Στην 1η θέση των καμένων εκτάσεων βρίσκεται η Τουρκία,, ενώ στη 2η θέση έπεται η Ιταλία. Ισπανία και Βοσνία συμπληρώνουν την πρώτη 5αδα των χωρών με τις πλέον καμένες εκτάσεις γης κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού.

Όσον αφορά τις ποσοστιαίες αυξήσεις σε σχέση με τον μέσο όρο των τελευταίων 19 ετών, στην 1η θέση αναδεικνύεται η Κύπρος με 354%, ενώ ακολουθεί η Ελλάδα με 336%, η Τουρκία με 314%, ο Λίβανος με 237% και η Ιταλία με 148%.

Στον αντίποδα, μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι οι καμένες εκτάσεις σε Συρία, Πορτογαλία, Οαλβανία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Σλοβενία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News