Κοινωνία Δευτέρα 9/08/2021, 15:16
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παραμένει τελικά στη θέση του ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Παραμένει τελικά στη θέση του ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού

Παραμένει στη θέση του τελικά ο Διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, Γιωργος Κουμεντάκος, με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, αλλά και το Γενικό Επιτελείο Στρατού να διαψεύδουν τις σχετικές πληροφορίες.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν» ανέφερε συγκεκριμένα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» ξεκαθάρισε και το ΓΕΣ, με ανακοίνωση του. «Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στην θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα» προστίθετο στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δει νωρίτερα τη δημοσιότητα ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού φερόταν να είχε υποβάλει την παραίτησή του με αιχμή το θέμα της διαθεσιμότητας των ιπτάμενων μέσων πυρόσβεσης στη διάρκεια των μεγάλων πυρκαγιών σε Αττική, Εύβοια, Ηλεία και Μεσσηνία.

Υπενθυμίζεται ότι τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης εμπίπτουν στο πεδίο ευθύνης του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News