Κοινωνία Σάββατο 7/08/2021, 20:28
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε πύρινο κλοιό η Εύβοια: Καίγονται σπίτια – Πρόβλημα και στην Ηλεία

ΙΝΤΙΜΕ

Εφιαλτικές στιγμές στη βορειοκεντρική Εύβοια από την επέλαση του πύρινου μετώπου. Δύσκολη η κατάσταση για τα Βασιλικά, όπου οι φλόγες έχουν μπει στον οικισμό. Πλώτα μέσα βρίσκονται σε ετοιμότητα στο λιμάνι για την απομάκρυνση κατοίκων.

Το μέτωπο εξαπλώθηκε και κινείται προς βορρά και προς νότο. Ο στόχος των δυνάμεων πυρόσβεσης είναι να περιοριστεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς προς το Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων και να μην κινδυνεύσει η Ιστιαία και το υπόλοιπο του βόρειου τμήματος στο Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού.

Το μέτωπο που φοβίζει περισσότερο είναι αυτό που έχει δημιουργηθεί από το Σπαθάρι μέχρι κάτω από τη Λίμνη. Στην περιοχή πνέουν βορειοανατολικοί άνεμοι που σπρώχνουν τις φλόγες προς το Καντήλι και τα Κατούνια

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις Μηλιέςνα εκκενώσουν τώρα την περιοχή. Λίγα λεπτά μετά στάθηκε αντίστοιχο μήνυμα σε όσους βρίσκονται στους Γαλατσάδες και στις Καματριάδες. Ακολούθησε και νέο μήνυμα για όσους βρίσκονται στις περιοχές Μονοκαρυά και Κάτω Μονοκαρυά.

se-pyrino-kloio-i-eyvoia-kaigontai-spitia-provlima-kai-stin-ileia0

Ηλεία

Στην Ηλεία, η φωτιά στη Νεμούτα έχει πάρει πλέον τεράστιες διαστάσεις. Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Δούκας και Μηλιές να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους.

«Αναζωπυρώσεις του πύρινου μετώπου στην περιοχή της Αχλαδινής, του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας, αντιμετωπίζουν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις», ανέφερε αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος. «Οι φλόγες πλησιάζουν την κοινότητα της Αχλαδινής και παράλληλα το πύρινο μέτωπο φαίνεται να κινείται εκ νέου προς την περιοχή Λάλα, ενώ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση με τη φωτιά στις περιοχές Δούκας και Μηλιές». Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά στην Αχλαδινή έχει ήδη προκαλέσει ζημιές σε οικήματα, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Τρίπολης – Πύργου από την περιοχή Καλλιάνι μέχρι το ύψος του 106ου χιλιομέτρου, λόγω φωτιάς.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News