Κοινωνία Σάββατο 7/08/2021, 15:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βόρεια Εύβοια: Πάνω από 300 οικογένειες έχασαν το μοναδικό τους σπίτι

Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας: Εφιαλτικά τα νούμερα - Ζημιές σε χιλιάδες σπίτια και εγκαταστάσεις

Βόρεια Εύβοια: Πάνω από 300 οικογένειες έχασαν το μοναδικό τους σπίτι

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που καταγράφονται στην πυρόπληκτη βόρεια Εύβοια. Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός «μόνο οι οικογένειες που καταστράφηκε ολοσχερώς το μοναδικό τους σπίτι, και δεν έχουν πού να μείνουν, και μένουν τώρα σε ξενοδοχεία είναι πάνω από 300». «Δεν μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν δεύτερο σπίτι ή το σπίτι έπαθε μικρές ή μεγάλες ζημιές. Μιλάμε για σπίτια που κατέρρευσαν. Μιλάμε για αυτούς που το μοναδικό τους σπίτι κάηκε ολοσχερώς και είναι πλέον στο δρόμο» διευκρίνισε.

Ο ίδιος ανέφερε πως «τα νούμερα είναι απίστευτα εφιαλτικά: Οι ζημιές, μικρές ή μεγάλες, είναι σε χιλιάδες σπίτια και εγκαταστάσεις. Με μία πρώτη αξιολόγηση και με βάση τα υπάρχοντα στοιχεία για τις άκρως επείγουσες περιπτώσεις, μόνο στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης – Αγ. Άννας, είναι πάνω από 250 οι οικογένειες που έχασαν το μοναδικό τους σπίτι στις φλόγες και δεν έχουν που να πάνε. Και βεβαίως πάνω από 50 οικογένειες μέχρι στιγμής από τα χωριά του Δήμου-Ισταίας Αιδηψού που η καταγραφή συνεχίζεται ακόμα. Ελπίζουμε να σταματήσει εδώ το κακό» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την φυσική καταστροφή εκτίμησε πως «το μέτωπο είναι πάνω από 30 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και έχουν ξεσπιτωθεί δεκάδες χωριά». Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευχή «σήμερα να μην κερδίσουν οι φλόγες γιατί διαφορετικά ακόμα και οι αριθμοί χάνουν κάθε έννοια και την αξία τους».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News