Κοινωνία Παρασκευή 6/08/2021, 17:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Μάνη, Φθιώτιδα, Ηλεία 

Σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στη Μεσσηνία και στη Δυτική Μακεδονία

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Μάνη, Φθιώτιδα, Ηλεία 

Σε 56 ανέρχονται οι πυρκαγιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την Ελλάδα, όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, με τις προσπάθειες της πυροσβεστικής πέραν της Αττικής να επικεντρώνονται σε Βόρεια Εύβοια, Λακωνία, Φθιώτιδα και Ηλεία, όπου τα πύρινα μέτωπα μαίνονται. 

Εύβοια: Στη δασική πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια επιχειρούν 240 πυροσβέστες. Τα εναέρια μέσα ενισχύονται, ήδη επιχειρεί το ρωσικό Beriev στο Μαντούδι, σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό της πορείας της πυρκαγιάς, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς. Η πυρκαγιά έχει λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις στο απότομο ανάγλυφο του ορεινού όγκου της βόρειας Εύβοιας. Στην Εύβοια οι άνεμοι θα είναι κυρίως Βορειοδυτικοί με ριπές έως 6 bf. Νωρίτερα αποφασίστηκε η εκκένωση ακόμη ενός χωριού, της Κηρίνθου, ανατολικότερα της Στροφυλιάς στην ανατολική πλευρά του μετώπου, ενώ πριν από λίγη ώρα ζητήθηκε από τους αρμόδιους να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκκένωσης στα χωριά Φαράκλα, Ζωοδόχου Πηγής, Μετόχι, Κεχριές, Μαντούδι, Κυμάσι, Κρύα Βρύση και Σπαθάρι. Εντολή εκκένωσης δόθηκε και για το Κέντρο Υγείας στο Μαντούδι.

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Μάνη, Φθιώτιδα, Ηλεία -1

Λακωνία: Για μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση αναφορικά με τις πυρκαγιές σε περιοχές του Δήμου της Ανατολικής Μάνης, έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης. Όπως εξήγησε, «το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο και έχει κλείσει ο περιφερειακός δρόμος Μαυροβουνίου- Γυθείου, στο ύψος του Μαυροβουνίου», ενώ, σύμφωνα με τον Δήμο Ανατολικής Μάνης, έχουν εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους περισσότερες από 10 κοινότητες. Σχετικά με την αντιμετώπιση της φωτιάς, ο Θεόδωρος Βερούτης είπε ότι «εκτός από τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλλουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, η Περιφέρεια και ο Δήμος έχουν διαθέσει υδροφόρες και μηχανήματα έργου».

Πυρκαγιές: Μάχη με τις φλόγες σε Εύβοια, Μάνη, Φθιώτιδα, Ηλεία -2

Μαλεσίνα Φθιώτιδας: Την εκκένωση της ευρύτερης περιοχής του Θεολόγου στην Φθιώτιδα ζήτησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς ο κίνδυνος από την φωτιά είναι μεγάλος. Ήδη υπάρχουν καμένα σπίτια μέσα σε μία περιοχή που είναι γεμάτη πεύκα. Μήνυμα από το 112 στάλθηκε στα κινητά τηλέφωνα όσων βρίσκονταν στην περιοχή και καλεί αυτούς που βρίσκονται στο Θεολόγο να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή με κατεύθυνση προς τις παραλίες Λεκούνα και Βλυχάδα καθώς έχει είναι σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά.

Η αστυνομία διέρχεται μέσα τους δρόμους του πευκόφυτου οικισμού για να πληροφορήσει τους πολίτες που βρίσκονται εκεί ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν την περιοχή καθώς κινδυνεύουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι δεν θέλουν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους ωστόσο έτσι δυσκολεύουν πολύ περισσότερο τις κινήσεις των δυνάμεων πυρόσβεσης.

Αρχαία Ολυμπία: Στην Αρχαία Ολυμπία εκδηλώθηκε σήμερα και νέο μέτωπο σε δασική έκταση και επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, το 2ο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός και η ΕΛ.ΑΣ, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ. Μέσω του 112 έχουμε εκκενωθεί συνολικά 32 οικισμοί στην ευρύτερη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Στην Αρχαία Ολυμπία οι άνεμοι θα είναι κυρίως Βορειοδυτικοί με ριπές έως 5 bf, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. 

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται πυρκαγιές στη Μεσσηνία και στη Δυτική Μακεδονία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News