Κοινωνία Παρασκευή 6/08/2021, 12:37
ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο

Διακοπές ρεύματος στην Αττική

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο

(upd) Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην Αττική, καθώς οι συνεχείς αναζωπυρώσεις και η ενδυνάμωση των ανέμων δυσχεραίνουν έτι περισσότερο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αυτή τη στιγμή, η φωτιά έχει πάρει πικίνδυνες διαστάσεις στη Β. Αττική, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς τη Μαλακάσα, καίγοντας πυκνό δάσος. Στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες δυνάμεις και μηχανήματα που προσπαθούν να φτιάξουν αναχώματα για να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, οι φλόγες έφθασαν στον αστικό ιστό του Αγίου Στεφάνου.

Την ίδια ώρα, δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν καταστραφεί στις Αφίδνες και το Κρυονέρι, όπου από το πρωί λαμβάνουν χώρα συνεχείς εκρήξεις, λόγω της ύπαρξης πολλαπλών βιομηχανικών υποδομών.

Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί και στην πλευρά της εθνικής οδού προς το Καπανδρίτι και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Αργά το απόγευμα δε, νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, κοντά στο αεροδρόμιο του Τατοΐου. Το μέτωπο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, καίει ανεξέλεγκτο.

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο-1

Οι οικισμοί που έχουν εκκενωθεί

Μέχρι αυτή την στιγμή, μήνυμα για εκκένωση από το «112» έχουν λάβει οι κάτοικοι αρκετών οικισμών της βόρειας Αττικής, όπως οι Θρακομακεδόνες, η Βαρυμπόμπη, η Σταμάτα, η Ροδόπολη, η Μαλακάσα, η Σφενδάλη, το Πολυδένδρι, το Καπανδρίτι, η Λίμνη Μαραθώνα, το Καλέτζι, ο Άγιος Στέφανος, το Πευκόφυτο και οι Πόντιοι.

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο-2

Ένας νεκρός στην Ιπποκράτειο

Στο μεταξύ, τη μάχη με τη ζωή έχασε ένας 38χρονος άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, το θανατηφόρο τραύμα προήλθε από πτώση στύλου της ΔΕΗ, ως συνέπεια της εν εξελίξει πυρκαγιάς στην περιοχή.

O άτυχος άνδρας διακομίστηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ, με τους θεράποντες ιατρούς να μην καταφέρνουν να τον κρατήσουν στη ζωή, παρά τις επίμονες προσπάθειές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες δε, ο 38χρονος ήταν εθελοντής δασοπυροσβέστης.

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο-3

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί συνολικά 20 πολίτες με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα. Εξ αυτών, οι τέσσερις είναι πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής. Οι δύο, μάλιστα, είναι διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση στο ΚΑΤ.

Ανησυχία για τη βιομηχανική ζώνη

Τουλάχιστον ένα εργοστάσιο χρωμάτων έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς στις Αφίδνες. Η πυρκαγιά έζωσε το κτίριο το οποίο και κατέρρευσε, καθώς οι φλόγες ξεπήδησαν από την οροφή. Σύμφωνα με πληροφορίες του moneyreview.gr στις φλόγες έχει τυλιχθεί και η εγκατάσταση της βιομηχανίας αντλιών πίεσης «Δράκος – Πολέμης» στο Κρυονέρι.

Στην ίδια περιοχή δόθηκε εντολή εκκένωσης σε μονάδα της Creta Farms. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, παράλληλα, το Κρυονέρι σημειώνονται μεγάλες εκρήξεις σε μετασχηματιστές, ενώ απειλείται και δεύτερο εργοστάσιο με εύφλεκτα υλικά, πολύ κοντά σε σπίτια.

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο-4

Διακοπές ρεύματος

Νωρίτερα, σε μερική αποκατάσταση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης στην Αττική προχώρησαν ο ΑΔΜΗΕ και ο ΔΕΔΔΗΕ, εν μέσω της νέας δοκιμασίας του ηλεκτρικού συστήματος.

Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση, αυτή την στιγμή έχει επιστρέψει το ρεύμα στο 50% των νοικοκυριών, στο οποίο έγινε διακοπή της ηλεκτροδότησης λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι.

Τα προβλήματα συνδέονται με τη μεγάλη εν εξελίξει πυρκαγιά, καθώς οι φλόγες απειλούν τα κυκλώματα Υπερυψηλής Τάσης που τροφοδοτούν το ΚΥΤ Αγίου Στεφάνου, μία από τις βασικές πηγές ηλεκτροδότησης της Αττικής. 

Στο πλαίσιο αυτό, από χθες το βράδυ, έχει καταρτιστεί ένα ειδικό σχέδιο εκ περιτροπής περικοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα και να υπάρξει εξοικονόμηση ενέργειας.

Τις επόμενες ώρες, ως εκ τούτου, αναμένονται και νέες διακοπές ρεύματος, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο-5

Νέα αναζωπύρωση στη Βαρυμπόμπη – Εκκενώσεις σε σπίτια και εργοστάσια – Νεκρός στην Ιπποκράτειο-6

Διακοπή κυκλοφορίας στην Αθηνών – Λαμίας

Για την αποφυγή πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και τροχαίων ατυχημάτων, λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου, σύμφωνα με αποφάσεις της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, θα ισχύσει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ως ακολούθως:

Α) Όλων των οχημάτων, στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 55,689 (κόμβος Οινοφύτων) και

Β) Φορτηγών οχημάτων στο τμήμα από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια με Ν. Βοιωτίας).

Επιπλέον, θα ισχύσει απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων και λοιπών βαρέων οχημάτων, με προορισμό ή διέλευση το Νόμο Αττικής, ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, επί του Οδικού άξονα Π.Α.Θ.Ε, από χ/θ 242,079 (όρια με Ν. Μαγνησίας) έως χ/θ 121,250 (όρια με Ν. Βοιωτίας). 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News