Κοινωνία Παρασκευή 6/08/2021, 11:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιές σε Αττική – Εύβοια: 20 άτομα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Διασωληνωμένοι δύο πυροσβέστες - Εκκενώθηκε γηροκομείο στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου

Πυρκαγιές σε Αττική – Εύβοια: 20 άτομα σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Είκοσι άτομα έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας με εγκαύματα ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυρκαγιών στην Αττική και στην Εύβοια, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μετέβη σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ όπου νοσηλεύονται τέσσερις πυροσβέστες από τις πυρκαγιές της Αττικής. Οι δύο είναι διασωληνωμένοι, σε σοβαρή κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και οι άλλοι δύο με ήπια εγκαύματα στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής- Εγκαυμάτων.

Αφού ενημερώθηκε από τον διοικητή και τους θεράποντες ιατρούς για την πορεία υγείας των εγκαυματιών ο κ. Κικίλιας δήλωσε:

«Έχουμε διακομίσει με το ΕΚΑΒ εννέα περιστατικά σε νοσοκομεία της Αθήνας: πέντε εγκαυματίες, έναν τραυματία και τρεις συμπολίτες μας με αναπνευστικά προβλήματα. Επίσης από τη Βόρεια Εύβοια έχουμε διακομίσει 11 περιστατικά στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας. Εάν και εφόσον παραστεί ανάγκη, οι συγκεκριμένοι συμπολίτες μας θα μεταφερθούν από το Κέντρο Υγείας Ιστιαίας, μάλλον, στο Νοσοκομείο Λαμίας»

Παράλληλα όπως είπε ο κ. Κικίλιας, από χθες στις 03:30 τα ξημερώματα, ξεκίνησε η εκκένωση του γηροκομείου ‘Νέα Θάλπη’ στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου, 47 πολιτών που είναι κατάκοιτοι και μεταφέρθηκαν στη διάρκεια της νύχτας από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στην «Παμμακάριστο» και στο «Ελπίς». 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News