Κοινωνία Πέμπτη 5/08/2021, 12:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πιο ισχυρή παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στη μάχη με τις φωτιές

Αναβαθμίζεται το σχέδιο «Δευκαλίων»

Πιο ισχυρή παρουσία των ενόπλων δυνάμεων στη μάχη με τις φωτιές

Ενισχύεται η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στο δύσκολο έργο της αντιμετώπισης των πύρινων μετώπων, που δοκιμάζουν τη χώρα. 

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επί 24ωρου βάσεως με αίσθημα ευθύνης οι ένοπλες δυνάμεις συνδράμουν με προσωπικό και μέσα, ενώ θα αναβαθμιστεί περαιτέρω το σχέδιο «Δευκαλίων». Το «Σχέδιο Δευκαλίων» συνδράμει με ειδικά τμήματα κατάλληλα εκπαιδευμένα και εξοπλισμένα, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών. Αφορά σε ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημαγια τη διαχείριση Τμημάτων και Μέσων του Στρατού, που καλούνται να αντιμετώπισουν έκτακτες καταστάσεις. 

«Ιδιαίτερη έμφαση», ανέφερε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, «δίνεται στο πεδίο της επιτήρησης στις περιοχές υψηλού κινδύνου σε όλη την επικράτεια, από αέρος με όλα τα διαθέσιμα πτητικά μέσα και στο έδαφος με ενταταμμένες και συνεχείς περιπολίες τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, πάντα σε συνεννόηση και συντονισμό με Γενική Γραματεία Πολιτικής Προστασίας και την Ελληνική Αστυνομία».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που ήδη λαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, οι Ένοπλες Δυνάμεις συνεργάζονται στενά με τους αρμόδιους φορείς του κρατικού μηχανισμού με προσωπικό, επίγεια και εναέρια μέσα για την πρόληψη, αντιμετώπιση και κατάσβεση των πυρκαγιών σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, τις τρεις τελευταίες ημέρες έχει διατεθεί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προσωπικό που ανέρχεται σε περίπου 500 άτομα, 63 οχήματα πάσης φύσεως και 39 ελικόπτερα και αεροσκάφη για αεροπυρόσβεση και επιτήρηση πληγεισών περιοχών καθώς και περιοχών επικινδύνων για πρόκληση πυρκαγιάς. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News