Κοινωνία Πέμπτη 5/08/2021, 08:32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ροβιές: 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν χθες δια θαλάσσης

Ροβιές: 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν χθες δια θαλάσσης

Συνολικά 91 άτομα απεγκλωβίστηκαν χθες με πλωτά μέσα, λόγω της πυρκαγιάς στην περιοχή Ροβιές Εύβοιας, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα. 

Συγκεκριμένα υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν πέντε περιπολικά σκάφη, δύο περιπολικά οχήματα, έντεκα ιδιωτικά σκάφη, ενώ κινητοποιήθηκε και το πλοίο «ΠΑΡΑΛΟΣ». Παράλληλα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της.

Με τη συνδρομή των σκαφών του Λιμενικού και των ιδιωτικών σκαφών απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν αρχικά στο πλοίο «ΠΑΡΑΛΟΣ» συνολικά 85 άτομα (79 ενήλικες και 6 ανήλικοι) καθώς και τρία κατοικίδια που στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Αιδηψού. Στη συνέχεια, εντοπίστηκαν και απεγκλωβίστηκαν ακόμη δύο άτομα από περιπολικό όχημα του Λιμενικού καθώς και τέσσερα από περιπολικό σκάφος τα οποία μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ηλιών Ευβοίας.

Σημειώνεται πως συνεχίζουν να διενεργούνται έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα, ενώ περιπολικά σκάφη του Λιμενικού παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News