Κοινωνία Πέμπτη 5/08/2021, 06:38
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ώρες αγωνίας σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία – Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες

Ώρες αγωνίας σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία – Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες

Εφιαλτική είναι η κατάσταση στη Βόρεια Εύβοια με συνεχείς αναζωπυρώσεις και νέες εκκενώσεις οικισμών. Οι φλόγες κατευθύνονται τώρα προς την Σκεπαστή. Σε δηλώσεις του στο Mega o δήμαρχος Μαντουδίου προειδοποίησε πως εάν η πυρκαγιά συνεχίσει να μαίνεται ανεξέλεγκτη θα κατακάψει και το ανατολικό τμήμα του δήμου. 

Στις 7:30 άρχισε η εκκένωση του χωριού Κεχριές, ενώ εστάλη και επείγουσα ειδοποίηση από το 112 στους κατοίκους.

Λίγο νωρίτερα είχαν επίσης εκκενωθεί οι οικισμοί Αμέλαντες και Κεραμειά, που βρίσκονται βορειότερα από το μέτωπο του Δρυμώνα, του Οσίου Όσιο Δαυίδ και της ζώνης άμυνας στο χωριό Κουρκουλοί. 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά βρισκόταν σε ύφεση, όμως από τις 3:00 εντάθηκαν οι άνεμοι και άρχισε πλέον να πλησιάζει τα σπίτια του χωριού Αμέλαντες. Από τα μεσάνυχτα οι πυροσβετικές δυνάμεις ενισχύθηκαν από άλλες που ήρθαν από το μέτωπο της Βαρυμπόμπης. Από νωρίς το πρωί επιχειρούν και εναέρια μέσα, αν και το έργο τους είναι δύσκολο, λόγω της περιορισμένης ορατότητας. 

Εικόνες ολέθρου στις Ροβιές. Περισσότερα από 100 κτίσματα έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η περιοχή έχει μείνει χωρίς ρεύμα και νερό. Κλιμάκια της πυροσβεστικής επιτηρούν για τυχόν αναζωπυρώσεις. 

Ώρες αγωνίας σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία – Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες-1
AP Photo 

 

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες και στην Αρχαία Ολυμπία, προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από τον αρχαιολογικό χώρο, το μουσείο και τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από νωρίς το πρωί και εναέρια μέσα. Το μέτωπο της φωτιάς κατευθύνεται προς την περιοχή Λάλα, καίγοντας δασική έκταση, χωρίς όμως να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ώρες αγωνίας σε Εύβοια, Αρχαία Ολυμπία, Μεσσηνία – Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες-2
Η εικόνα τη νύχτα (AP Photo) 

 

Αγωνία και για το μέτωπο της φωτιάς στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας όπου η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην περιοχή της Κάτω Μέλπειας και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα οι αρχές να εκκενώσουν έξι κοινότητες Άγιοι Θεόδωροι, Μοναστηράκι, Βράχος, Παραπούγκι, Καρνάσι και Δεσύλλα. Τα πύρινα μέτωπα που επεκτάθηκαν αστραπιαία, βρίσκονται κοντά στο Διαβολίτσι.

Σύσκεψη για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων στην Αττική

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι της Βαρυμπόμπης, όπου σπίτια, επιχειρήσεις και 12.500 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Κυβερνητικό κλιμάκιο θα πραγματοποιήσει στις 11:30 σύσκεψη στα γραφεία της περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να δρομολογηθούν τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων από την πυρκαγιά σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο θα αποτελείται από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Αυτοδιοίκησης, Στέλιο Πέτσα, τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Αμυρά, τον γγ Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γγ Υποδομών, Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Θα συμμετέχουν, επίσης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι δήμαρχοι Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος καιΔιονύσου, Γιάννης Καλαφατέλης.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, θα ακολουθήσουν δηλώσεις.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News