Κοινωνία Τετάρτη 4/08/2021, 13:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρυμπόμπη: Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις λόγω της πυρκαγιάς

Βαρυμπόμπη: Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις λόγω της πυρκαγιάς

Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις, μερικές ζημιές σε 18 ακόμη οικίες, 82 πλήρως κατεστραμμένα οχήματα και ζημιές σε ακόμη 64, είναι ο πρώτος απολογισμός από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την έκτακτη ενημέρωση για τα πύρινα μέτωπα.

Ως προς προς την περιοχή που κάηκε, αυτή ανέρχεται σε περίμετρο 12.500 στρεμμάτων, ενώ έχει ενεργοποιηθεί η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για τη χαρτογράφηση της περιοχής που επλήγη.

«Ευελπιστούμε ότι μέσα στην ημέρα θα έχει οριοθετηθεί η κατάσταση. Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», πρόσθεσε.

 

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της νύχτας οι αρχές προχώρησαν σε απομακρύνσεις κατοίκων και οργανωμένες εκκενώσεις περιοχών. Συγκεκριμένα οι πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να επέμβουν σε 71 περιπτώσεις και να απομακρύνουν 182 άτομα με κινητικά προβλήματα και ηλικιωμένους. Συνολικά έγιναν 442 διασώσεις και απομακρύνσεις πολιτών.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισήμανε ακόμη πως αν και οι επιχειρήσεις αυτές έγιναν στον αστικό ιστό και υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εξελίχθηκαν ομαλά. Η ανθρώπινη ζωή αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι μέσω του 112 εστάλησαν τρία SMS για εκκένωση περιοχών, ενώ το πρωί αποφασίστηκε οργανωμένη απομάκρυνση κατοίκων από μικρούς οικισμούς. «Αυτή την ώρα έχουμε κλιμάκωση της κινητοποίησς και ενίσχυση δυνάμεων καθώς έχουμε έρθει αντιμέτωποι με νέα δεδομένα και αλλαγή της φοράς των ανέμων» συμπλήρωσε ο υφυπουργός. Παράλληλα, όπως είπε, πριν από λίγη ώρα εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι για να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή προς Ιστιαία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News