Κοινωνία Τρίτη 3/08/2021, 18:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη

Έξι πολίτες και ένας πυροσβέστης με αναπνευστικά προβλήματα

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη

Εκτός κάθε ελέγχου βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στη Βαρυμπόμπη, καθώς η Πολιτική Προστασία προχωράει στην εκκένωση και των Θρακομακεδόνων (είχαν προηγηθεί οι οικισμοί Βαρυμπόμπη και Αδάμες). 

Οι φλόγες είναι πλήρως ανεξέλεγκετες, προκαλώντας φθορές και ζημιές σε σπιτιά και οικήματα. Μάλιστα, η φωτιά λίγο νωρίτερα είχε φθάσει έως την πλατεία της Βαρυμπόμπης.

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-1

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-2

Στους κατοίκους των τριών οικισμών έχει σταλεί μήνυμα στο «112» και ζητείται να απομακρυνθούν άμεσα, κινούμενοι προς τις Αχαρνές. «Αν βρίσκεστε στους Θρακομακεδόνες ή Βαρυμπόμπη Αττικής, εκκενώστε τώρα προς Αχαρνές Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι έξι πολίτες έχουν διακομιστεί στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο με ήπια αναπνευστικά προβλήματα, ενώ ένας πυροσβέστες έχει μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας 251.

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-3

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-4

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεταβεί στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, προκειμένου να επιβλέψει την επιχείρηση κατάσβεσης, ενώ στις 9.00 το βράδυ θα υπάρξει έκτακτη ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης επιχειρούν τουλάχιστον 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 70 οχήματα, καθώς και 10 εναέρια μέσα (5 ελικόπτερα, 5 αεροσκάφη). Συνδρομή παρέχουν εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και κάτοικοι.

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-5

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-6

Στο μεταξύ, οι εκρήξεις στην περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης είναι συνεχείς, κάτι το οποίο οφείλεται στις εγκαταστάσεις του ΑΔΜΗΕ.

Σε κίνδυνο η τροφοδοσία της Αν. Αττικής

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε προ ολίγου ο Διαχειριστής, η τροφοδοσία της Ανατολικής Αττικής βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, καθώς έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του συστήματος μεταφοράς.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, καθώς και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος – Χαλκηδόνα – Ολυμπιακό Χωριό.

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-7

«Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο» διαβεβαίωσε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό δίκτυο είναι ήδη αρκετά βεβαρημένο, λόγω και του παρατεταμένου καύσωνα, ο οποίος έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης από νοικοκυριά. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη για τις 6.30 το απόγευμα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων αξιωματούχων. 

Εκκενώνονται και οι Θρακομακεδόνες – Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη-8

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News