Κοινωνία Τρίτη 3/08/2021, 16:36
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη – Σε δοκιμασία το ηλεκτρικό δίκτυο

Κάηκαν τα πρώτα σπίτια στη Βαρυμπόμπη καθώς η φωτιά έχει φτάσει στην πλατεία του οικισμού

Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη – Σε δοκιμασία το ηλεκτρικό δίκτυο

Μήνυμα από τη Γενική Προστασία Προστασίας του Πολίτη και τον αριθμό 112 έχει σταλεί στους κατοίκους των οικισμών Βαρυμπόμπης και Αδάμες για να εκκενώσουν τα σπίτια τους. 

Συγκριμένα στους κατοίκους των δύο οικισμών στάλθηκε μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα με τους οποίους το δόθηκε η εντολή «εκκενώστε τώρα προς Βαρυμπόμπη».

Σύμφωνα με την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πύρινη λαίλαπα έχει φτάσει στην πλατεία της Βαρυμπόμπης και έχει κάψει κάποια σπίτια. 

Οι κάτοικοι απομακρύνονται από τα σπίτια τους ενώ οι έκκλησεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής είναι συνεχείς. 

Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη – Σε δοκιμασία το ηλεκτρικό δίκτυο-1

Η φωτιά έφτασε στην πλατεία και οι κάτοικοι πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μ. Βρεττός στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και η φωτιά έχει ήδη κάψει τα πρώτα σπίτια στη Βαρυμπόμπη. Σύμφωνα με τον ίδιο κλιμάκια του δήμου και προσωπικό των σωμάτων ασφαλείας, πηγαίνουν πόρτα πόρτα και δίνουν εντολή στους κατοίκους να απομακρυνθούν. 

Καίγονται σπίτια στη Βαρυμπόμπη – Σε δοκιμασία το ηλεκτρικό δίκτυο-2

Τα σημαντικότερα μέτωπα της πυρκαγιάς εντοπίζονται σε τρία σημεία: ένα στην Άνω Βαρυμπόμπη, ένα κοντά στους ιππικούς ομίλους και ένα κοντά στον οικισμό Αδάμες, πλησίον της Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας.

Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύθηκαν περαιτέρω πριν από λίγο. Συγκεκριμένα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 350 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 70 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, εθελοντικές ομάδες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου. Από αέρος συνδράμουν πέντε ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ενώ κλιμάκιο της ΔΑΕΕ διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.

Νωρίτερα εστάλη και νέα επείγουσα ειδοποίηση από το 112 στους κατοίκους της περιοχής Μορτερού. «Αν βρίσκεστε σε περιοχή Μορτερού βόρεια κόμβου Ερυθραίας Αττικής, κλείστε καμινάδες, παράθυρα, πόρτες για να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό σπιτιού Παραμείνετε σε ετοιμότητα, ακολουθείτε οδηγίες αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» ανέφερε το μήνυμα που έλαβαν οι κάτοικοι.

 

Μήνυμα του 112 εστάλη και σε όσους βρίσκονται στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας ώστε να εκκενώσουν τώρα προς Κορώνη λόγω δασικής πυρκαγιάς στην περιοχή.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: Αν βρίσκεστε στην περιοχή Βασιλίτσι, Λειβαδάκια, ‘Αγιος Γεώργιος Μεσσηνίας εκκενώστε τώρα προς Κορώνη. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας.

Σε κίνδυνο η τροφοδοσία της Ανατ. Αττικής

Σε κίνδυνο βρίσκεται η τροφοδοσία των νοικοκυριών στην Ανατολική Αττική, όπως γνωστοποίησε ο ΑΔΜΗΕ, καθώς εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας σημαντικά κυκλώματα του συστήματος μεταφοράς.

Πρόκειται, συγκεκριμένα, για το διπλό κύκλωμα 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών, καθώς και το κύκλωμα 150 kV Άγιος Στέφανος – Χαλκηδόνα – Ολυμπιακό Χωριό.

«Γίνεται ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό από το προσωπικό του Διαχειριστή προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις για τους καταναλωτές όσο διαρκεί το φαινόμενο» διαβεβαίωσε η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ηλεκτρικό δίκτυο είναι ήδη αρκετά βεβαρημένο, λόγω και του παρατεταμένου καύσωνα, ο οποίος έχει οδηγήσει σε αύξηση της ζήτησης από νοικοκυριά. 

Στο πλαίσιο αυτό, έχει συγκληθεί έκτακτη σύσκεψη για τις 6.30 το απόγευμα, με τη συμμετοχή όλων των αρμόδιων αξιωματούχων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News