Κοινωνία Τρίτη 3/08/2021, 14:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Επείγουσα ειδοποίηση από το «112» στους κατοίκους - Εκπρόσωπος Πυροσβεστικής: Δεν απειλούνται εγκαταστάσεις, έτοιμο σχέδιο εκκένωσης αν χρειαστεί

Πυρκαγιά στην Άνω Βαρυμπόμπη – Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, ενώ εστάλη επείγουσα ειδοποίηση από το «112» στους κατοίκους της Βαρυμπόμπης και του Κρυονερίου να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης ανέφερε πως δεν υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένη περιοχή. «Η πυρκαγιά είναι μεγάλη, είμαστε σε επιφυλακή. Ευτυχώς δεν υπάρχουν κατοικίες κοντά» ανέφερε στο ίδιο κανάλι ο δήμαρχος Αχαρνών Σπ. Βρεττός.

 

Μιλώντας επίσης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, σημείωσε πως υπάρχει σχέδιο εκκένωσης της περιοχής, εφόσον κριθεί απαραίτητο, διευκρινίζοντας πάντως προς μέχρι στιγμής δεν απειλούνται εγκαταστάσεις. 

«Η πυρκαγιά είναι μεγάλη. Η κινητοτοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν άμεση. Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και βρίσκεται μέσα σε δάσος. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν απειλεί καμία εγκατάσταση και καμία υποδομή» δήλωσε. 

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 104 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ. Από αέρος επιχειρούν πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη.

Πυρκαγιά και στην ανατολική Μάνη – Αναζωπύρωση στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας 

Άλλο ένα πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη σε δασική έκταση στην Καστανιά του δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην επιχείρηση κατάσβεσης παίρνουν μέρος επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Την ίδια ώρα, αναζωπύρωση παρουσιάζει η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στο Βασιλίτσι Μεσσηνίας και έχει δοθεί εντολή προληπτική εκκένωσης του οικισμού Λιβαδάκια.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται και για αύριο Τετάρτη σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς – κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) προβλέπεται για την ΠΕ Ρόδου. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News