Κοινωνία Κυριακή 1/08/2021, 20:25
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ζήρια και Αγρίνιο – Η εικόνα στη Ρόδο

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Ζήρια και Αγρίνιο – Η εικόνα στη Ρόδο

upd – 22:30 

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την pυροσβεστική, η φωτιά που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Ζήρια, της Αιγιάλειας.

Yπάρχουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς, οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης. Στην περιοχή παραμένουν 294 πυροσβέστες με 77 οχήματα και επτά πεζοπόρα τμήματα, καθώς και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων. Η φωτιά δεν απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. 

Σε ύφεση είναι και η η φωτιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες σε δασική έκταση, στην περιοχή Παραδείσι, του δήμου Αγρινίου. Έτσι επιστρέφουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι των οικισμών Μπερμπάτι και Παραδείσι, που είχαν απομακρυνθεί για προληπτικούς λόγους. Πάντως, στην περιοχή θα εξακολουθούν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, ώστε να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν αναζωπυρώσεις.

Ρόδος: Χωρίς ρεύμα μεγάλο μέρος του νησιού 

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε για πολλές ώρες μεγάλο μέρος της Ρόδους, εξαιτίας της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Καλαμώνας. Σε εξέλιξη βρίσκονται προσπάθειες αποκάταστασης της ηλεκτροδότησης, ενώ μαίνεται και η μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς. Για προληπτικούς λόγους έχουν εκκενωθεί τα χωριά Ψίνθος και Μαριτσά προς τα οποία κατευθύνεται η φωτιά, ενώ νωρίτερα οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να αποτρέψουν την φωτιά και να μη εισέλθει στην κοιλάδα των Πεταλουδών

Σύμφωνα πάντως με τις αρχικές εκτιμήσεις έχουν σημειωθεί εκτεταμένες καταστροφές. Στην περιοχή της πυρκαγιάς παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές, ενώ μέχρι τη δύση του ηλίου επιχειρούσαν και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News