Κοινωνία Κυριακή 1/08/2021, 11:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στη Ζήρια: Πώς απεγκλωβίστηκαν 107 άτομα από τρεις παραλίες

φωτ.: Intime News

Συνολικά 107 άτομα απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος από τις παραλίες Μπούκα, Λόγγος και Camping Tsolis, έπειτα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς στη Ζήρια. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή Ζήρια της Ν. Αχαΐας.

Υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λιμενικού  Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή έσπευσαν τέσσερα περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οκτώ ιδιωτικά σκάφη,  ενώ κινητοποιήθηκε  και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Σ.» Ν.Π. 11973. Παράλληλα,  τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης της ανωτέρω Λιμενικής Αρχής και των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της.  

Με τη συνδρομή των σκαφών Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.  απεγκλωβίστηκαν συνολικά 107 άτομα από τις παραλίες «ΜΠΟΥΚΑ» Αιγίου, «ΛΟΓΓΟΣ» Αιγίου και «CAMPING TSOLIS», τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον Παλαιό λιμένα Αιγίου, όπου βρισκόταν κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Τέλος, έλεγχοι από πλωτά και χερσαία μέσα συνεχίζουν να διενεργούνται, ενώ περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παρέμειναν σε ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας προς παροχή συνδρομής. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News