Κοινωνία Κυριακή 1/08/2021, 10:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Αχαΐα

Χρυσοχοΐδης: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στην Αχαΐα

Πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στην Αχαΐα, σύμφωνα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Κατορθώσαμε να μην λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Την περιορίσαμε στα χθεσινά της όρια και είμαστε βέβαιοι πως με τη μάχη που δίνεται θα περιοριστεί περαιτέρω», τόνισε ο υπουργός.

Παράλληλα, σημείωσε ότι χθες βράδυ κατορθώθηκε να δοθεί στην κυκλοφορία η Νέα Εθνική Οδός Αθηνών-Πατρών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, αφού πρώτα οι αστυνομικές δυνάμεις διασφάλισαν τη μετακίνηση των οδηγών, κυρίως στις σήραγγες, όπου η ορατότητα ήταν περιορισμένη λόγω του καπνού.

Σήμερα επιχειρούν 294 πυροσβέστες με 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 77 οχήματα. Οι δυνάμεις της αεροπυρόσβεσης ενισχύονται με 7 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη.

Επίσης, στην περιοχή βρίσκεται από χθες κλιμάκιο της ΔΑΕΕ του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνεργασία με κλιμάκιο της Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ και πραγματοποιούν επισταμένη έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

«Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού ήταν χθες άμεση σε όλα τα επίπεδα. Τα εναέρια μέσα παρά τις πολλές πυρκαγιές που είχαμε χθες στο Κρανίδι, στον Αλμυρό, και χρειάζονταν και εκεί, ήταν παρόντα μέσα στον χρόνο επιφυλακής τους πάνω από τη φωτιά», σημείωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Όπως επεσήμανε, το πρωτόκολλο της Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιήθηκε και δυο μηνύματα από το 112 εστάλησαν για την εκκένωση των περιοχών που κινδύνευαν. Η ΕΛΑΣ προχώρησε στην απομάκρυνση των πολιτών από τους οικισμούς, στεγανοποίησε με ασφάλεια τόσο τη νέα όσο και την παλιά εθνική οδό, αλλά και κάθε κάθετο δρόμο που οδηγούσε προς τις πληγείσες περιοχές έτσι ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κυκλοφοριακό πρόβλημα. Το Λιμενικό βρέθηκε εκεί με ελέγχους και σκάφη και απεγκλώβισε δεκάδες πολίτες από θαλάσσης. Το πυροσβεστικό πλοιάριο προσέγγισε από θαλάσσης την περιοχή και συνέδραμε στην επιβράδυνση της εξέλιξης στον αιγιαλό.

Πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής μετακινήθηκαν και με ειδική πτήση της Γενικής Γραμματείας 30 πυροσβέστες μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και όλο το βράδυ επιχειρούν στον χώρο της πυρκαγιάς.

Το ΕΚΑΒ έστειλε κινητή μονάδα στην περιοχή και δύο μονάδες στο Αίγιο και οι υγειονομικές αρχές και τα Νοσοκομεία τέθηκαν σε άμεση επιφυλακή.

Οι Δήμοι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κινητοποιήθηκε άμεσα με υδροφόρες, με μηχανήματα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη φιλοξενία των πληγέντων.

Οι εθελοντικές ομάδες βρέθηκαν εκεί, υπό την καθοδήγηση και τις οδηγίες των πυροσβεστικών δυνάμεων.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News