Κοινωνία Σάββατο 31/07/2021, 20:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χρυσοχοΐδης: Δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά στην Αχαΐα

Χρυσοχοΐδης: Δύσκολο να ελεγχθεί η φωτιά στην Αχαΐα

Έκτακτη ενημέρωση με αφορμη τη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα και μαίνεται ανεξέλεγκτη, πραγματοποίησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης η πυρκαγιά είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, καθώς ξεκίνησε από δασική έκταση, αλλά μπήκε ταχύτατα μέσα στον οικιστικό ιστό και για τον λόγο αυτό εκκενώθηκαν οι οικισμοί Άνω Ζήρια, Λαμπίρι και Καμάρες, ενώ ακολούθησε και αυτός του Λόγγου, μετά από το μήνυμα έκτακτης ανάγκης που εστάλη από το 112 στους πολίτες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος έδωσε εντολή ώστε να εκκενωθούν οι περιοχές όπου κινδύνευαν κάτοικοι ενώ, παράλληλα, κλιμάκιο της διεύθυνσης που ασχολείται με τους εμπρησμούς διερευνα τα αίτια της πυρκαγιάς στην περιοχή.

Τέλος, γνωστοποίησε ότι όλες οι υπηρεσίες της χώρας είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση του καύσωνα που μαίνεται, σημειώνοντας ότι «σήμερα όλα λειτούργησαν εξαιρετικά, χωρίς πολλά προβλήματα», ενώ όπως είπε το σχέδιο εξελίσσεται και θα εξελίσσεται.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News