Κοινωνία Παρασκευή 30/07/2021, 14:04
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε επιφυλακή για τον καύσωνα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Έκκληση στους πολίτες για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού και του νερού - Αναμένονται ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για την προστασία των εργαζομένων

Σε επιφυλακή για τον καύσωνα – Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Σχέδιο τεσσάρων αξόνων για την αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά την ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων.

«Είναι μία δύσκολη μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, καλώντας όλους να δείξουν τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας και συνεργασίας. Ανέφερε ακόμη πως όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούν για να αποτραπούν τυχόν δυσάρεστες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως ο κρατικός μηχανισμός τίθενται σε αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν κάθε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά. «Οφείλουμε όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε. 

Όπως είπε η Πολιτική Προστασία και η Πυροσβεστική θα βρίσκονται σε επιφυλακή για άμεση παρέμβαση όπου υπάρξει πρόβλημα ενώ μεικτές περιπολίες θα εντοπίζουν τυχόν σημεία όπου μπορεί να προκληθούν πυρκαγιές. Θα υπάρχουν επίσης καθημερινές περιπολίες σε όλη την περιφέρει από την Αστυνομία, επίσης για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα καθώς και για τον άμεσο εντοπισμό πιθανών εστιών.

Το δεύτερο κρίσιμο σημείο, όπως ανέφερε αφορά την αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών. «Το ηλεκτρικό ρεύμα και η ύδρευση είναι κρισιμοι τομείς για αυτή τη δύσκολη περίοδο. Κάνουμε έκκληση για στοχευμένη χρήση του ηλεκτρικού και του νερού, πρέπει να δείξουμε τον ύψιστο βαθμό υπευθυνότητας ώστε να μην υπάρξουν ζημιές ή διακοπές» τόνισε.

Υπογράμμισε ακόμη πως το σύστημα Υγείας και το ΕΚΑΒ θα βρίσκονται σε ετοιμότητα για να υποδεχθούν πολίτες που μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Σε ό,τι αφορά τις ευπαθείς ομάδες που ενδεχομένως θα αναζητήσουν στέγη σε ειδικούς κλιματιζόμενους χώρους είπε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εσωτερικών.

Τέλος αναφορικά με την προστασία των εργαζομένων σημείωσε πως τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να λάβουν όλα τα μέτρα και προανήγγειλε ότι θα ακολουθήσουν εξειδικευμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News