Κοινωνία Πέμπτη 29/07/2021, 17:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα πιστοποίηση του ευρωπαϊκού δικτύου υγιών πόλεων του Π.Ο.Υ. μέχρι το 2025

υπεγράφη κατά τη διάρκεια της συνάντησης για την επέκταση του πιλοτικού προγράμματος ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας

Νέα πιστοποίηση του ευρωπαϊκού δικτύου υγιών πόλεων του Π.Ο.Υ. μέχρι το 2025

Επεκτάθηκε το πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας των δήμων Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης- Υμηττού, Ηρακλείου Αττικής, Μεγάρεων, Νέας Σμύρνης, Σαλαμίνας και Ωρωπού με απόφαση των δημάρχων των περιοχών και του περιφερειάρχη Αττικής και προέδρου του ΕΔΔΥΠΠΥ, Γιώργου Πατούλη. Στην ίδια συνάντηση υπεγράφη και η επαναπιστοποίηση του ευρωπαϊκού δικτύου υγιών πόλεων του Π.Ο.Υ. μέχρι το 2025.

Όσον αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΕΠ Υγείας, πρόκειται για μία προσπάθεια, η οποία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2020 σε τέσσερις δήμους της Αττικής (Αγίας Βαρβάρας, Δάφνης – Υμηττού, Μεγάρεων και Νέας Σμύρνης), ώστε να υλοποιήσουν ένα καινούργο διευρυμένο μοντέλο με συσγκεκριμένες πολιτικές και στόχους. Ειδικότερα, σκοπός ήταν να καταστήσει κάθε ΚΕΠ Υγείας ως κεντρικό θεσμό συντονισμού δράσεων πρόληψης για την υγεία σε καθέναν από αυτούς τους δήμους. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ΚΕΠ Υγείας έχουν εγγραφεί 13.650 δημότες. Επιπλέον, 166.000 άτομα έχουν επωφεληθεί από τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης και 5.226 άτομα από δωρεάν αd ηoc εξετάσεις. Αντίστοιχη επιτυχία αναμένεται και από την επέκταση του προράμματος στου δήμους Ηρακλείου Αττικής, Σαλαμίνας και Ωρωπού.

Επ’αφορμής της συνάντησης, ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης, επέγραψε την ανανέωση της πιστοποίησης στο ευρωπαϊκό δίκτυο υγιών πόλεων του Π.Ο.Υ., καθώς έχει προηγηθεί η επιτυχής αξιολόγηση της υποψηφιότητας. Η τελευταία είχε υποβληθεί τον Οκτώβριο του 2020 και πλέον το ελληνικό δίκτυο είναι η πρώτη ομάδα των 8 πρώτων πιστοποιήσεων που έδωσε ο Π.Ο.Υ. σε εθνικά δίκτυα, μεταξύ συνολικά 32 εθνικών δικτύων που βρίσκονται σε διαδικασία πιστοποίησης στην Ευρώπη. 

Στην εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες οι δήμαρχοι Λάμπρος Μίχος του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, ο Αναστάσιος Μπινίσκος του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, ο Νικόλαος Μπάμπαλος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο Γρηγόρης Σταμούλης του Δήμου Μεγαρέων, ο Σταύρος Τζουλάκης του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο Γεώργιος Παναγόπουλος του Δήμου Σαλαμίνας, ο Γεώργιος Γιασημάκης του Δήμου Ωρωπού, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Νέας Σμύρνης, Παναγιώτης Γιατζίδης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News