Κοινωνία Πέμπτη 29/07/2021, 16:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία εργαζομένων στα ΚΕΠ

Φωτ. Intime

Παράνομη κηρύχθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία που προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Εργαζομένων στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΠΟΣΕΚΕΠ). 

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Οικονομικών και Εσωτερικών το μεσημέρι της 28ης Ιουλίου κοινοποιήθηκε στα τρία υπουργεία εξώδικη δήλωση – γνωστοποίηση προκήρυξης απεργίας της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π.)», με την οποία ενημέρωνε το Ελληνικό Δημόσιο ότι προκηρύσσει απεργιακή κινητοποίηση για την επόμενη εργάσιμη ημέρα, δηλαδή για σήμερα Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με τα υπουργεία, «το Ελληνικό Δημόσιο, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τους αρμόδιους υπουργούς, προσέφυγε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, αιτούμενο την κήρυξη της απεργίας ως παράνομης (άλλως καταχρηστικής), καθώς – εκτός των άλλων – δεν τηρήθηκε η νόμιμη προθεσμία γνωστοποίησης που πρέπει να προηγηθεί της απεργίας. Το μεσημέρι της Πέμπτης, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμόν 463/2021 απόφασή του αναγνώρισε ότι η 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε και πραγματοποιείται σήμερα είναι παράνομη».

Τα τρία υπουργεία σημειώνουν πως «στηρίζουν τα ΚΕΠ και τους εργαζομένους σε αυτά» και προσθέτουν πως «οι απλουστεύσεις και οι ψηφιοποιήσεις διαδικασιών έχουν μειώσει σημαντικά τόσο τις επισκέψεις των πολιτών όσο και το χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων στα ΚΕΠ». «Ποτέ τα υπουργεία δεν αρνήθηκαν το διάλογο με τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π. επέλεξε συνειδητά να ταλαιπωρήσει τους Έλληνες πολίτες με μια απεργία παράνομη, χρησιμοποιώντας προσχηματικά αιτήματα» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News