Κοινωνία Πέμπτη 29/07/2021, 13:50
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ για τον καύσωνα – Πού θα φτάσει το θερμόμετρο

AP Photo

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να κορυφωθεί το κύμα καύσωνα, που πλήττει τη χώρα, με το θερμόμετρο να φτάνει έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου. Όπως επισημαίνει η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα έως και την επόμενη Παρασκευή, 6 Αυγούστου. 

Ειδικότερα:

1. Το φαινόμενο εξακολουθεί να είναι ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο καθώς θα έχει μεγάλη διάρκεια αλλά και διότι το θερμοκρασικό εύρος (διαφορά μέγιστης – ελάχιστης θερμοκρασίας) θα είναι μικρό.

2. Η κορύφωση αναμένεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή 6/8/21.

3. Οι μέγιστες θερμοκρασίες το επόμενο τριήμερο θα κυμανθούν στα ηπειρωτικά περί τους 42 με 44 βαθμούς ενώ στη νησιωτική χώρα και τα παραθαλάσσια τμήματα θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Υψηλή θα παραμένει η θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών με τις ελάχιστες τιμές της πάνω από τους 28 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News