Κοινωνία Δευτέρα 26/07/2021, 20:10
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπουργείο Υγείας: Τι ισχύει για τα δύο τεστ για ανεμβολίαστους σε εστίαση και τουρισμό

Το πρώτο δωρεάν

Υπουργείο Υγείας: Τι ισχύει για τα δύο τεστ για ανεμβολίαστους σε εστίαση και τουρισμό

Σε ανακοινώσεις σχετικά με τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης προέβη το υπουργείο Υγείας. Ειδικότερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε τέτοιους κλάδους υποχρεούνται να πραγματοποιούν δύο τεστ κάθε εβδομάδα και να δηλώνουν τα αποτελέσματα στην πλατφόρμα της Εργάνης.

Το υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι το πρώτο εκ των δύο τεστ θα είναι self test, το οποίο διατίθεται δωρεάν από το κράτος και πραγματοποιείται στην αρχή της εβδομάδας. Το δεύτερο είναι εργαστηριακό rapid test, το οποίο πραγματοποιείται με ευθύνη του εργαζομένου, ελέγχεται από τον εργοδότη και δηλώνεται έως την Πέμπτη κάθε εβδομάδας. Για τη δήλωση του εργαστηριακού τεστ θα πρέπει να υποβάλλεται η βεβαίωση αρνητικής διάγνωσης από το gov.gr επίσης στην πλατφόρμα της Εργάνης.

Όσον αφορά τους πλήρως εμβολιασμένους εργαζομένους σε επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης, δεν υποχρεούνται να υποβληθούν σε τεστ, εφόσον έχουν παρέλθει 14 ημέρες είτε από τη δεύτερη δόση εμβολίου δύο δόσεων είτε από τη μία δόση του μονοδοσικού.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News